NOGOMET

3. HNL Središte: Sedmi poraz Karlovca. Uprava kluba mora biti korak ispred momčadi. Da li je to tako?

NK Karlovac 1919 poražen je 2:0 (2:0 ) u Karlovcu u 8. kolu 3. Hrvatske nogometne lige Središte od Trnja iz Zagreba. Oba gola za gostujuću momčad postigao je Marko Guja u 9. i 39. minuti.

Karlovac je nastupio je u sljedećem sastavu: Bermanec, Vratarić, Popovački (od 31. Mićunović), Basar, Čakarić (od 72. Pahanić), Mamić, Ramić (od 51. Maletić), Kurečki (od 80. Šprajcer), Veselić (od 51. Marinić), Prpić, Turkalj, Pausić.

Momčad Trnja je prikazala bolju, bili su kvalitetnija momčad te su zasluženo odnijeli bodove s Korane. Karlovački nogometaši opet slabi u napadu, gotovo bez ijedne prilike. Nešto bolju igru prikazali su u drugom poluvremenu ali nedovoljno za nešto više od zasluženog poraza.

Sad se pokazalo da su plavo-bijeli imali sreće kad su u prošlom kolu pobijedili jednu od ponajboljih momčadi Treće lige. Puno sreće još će im sigurno trebati jer je sad očigledno da u momčadi trenera Ćuka nešto ne štima – ili su igrači nezainteresirani i nemotivirani, ili pak nedovoljno treniraju. Što je tome razlog? Možda problemi na poslu ili u obitelji? Ako su problemi radne prirode trener sigurno neće sam moći podignuti motivaciju kod svoje momčadi i zasigurno će se trebati pokrenuti svi članovi Upravnog odbora, prvenstveno predsjednik Kluba, koji bi morali prepoznati problem i korak po korak rješavati probleme koji remete rad seniorske momčadi. Jednostavno – dobra uprava uvijek mora biti korak ispred momčadi.

U osam prvenstvenih utakmica Karlovac ima samo jednu pobjedu i sedam poraza te su na posljednjem mjestu na prvenstvenoj tablici s tri boda.

Puno pametniji biti ćemo u narednih sedam dana. Karlovac već u srijedu u 9. kolu 3. HNL Središte igra s NK Vrapčem, a u subotu, 10. listopada, u 10. kolu na „Čavlek” im dolazi Jarun.