NOGOMET

3. HNL SREDIŠTE: Karlovac se od prvenstva oprostio pobjedom a već sada treba započeti slagati kockica za sljedeće prvenstvo!

Glatkom domaćom pobjedom od 3:0 (1:0), u posljednjem 34. kolu prvenstva protiv NK BIstre, nogometaši Karlovca oprostili su se od ovogodišnjeg natjecanja u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi Središta. Na kraju zauzimaju (ne)očekivano 6. mjesto na ljestvici sa 48 bodova.

Strijelci za plavo-bijele bili su u 13. minuti za 1:0 strijelac je bio Marinić, na 2:0 i 3:0 za domaće dvostruki strijelac u 73. i 81. minuti bio je Čakarić.

Karlovac 1919 nastupio je u sljedećem sastavu: Bogović, Basar (od 84. Vratarić), Sušilović (od 89. Miščin), Knezović, Marinić, Mamić (od 60. Pribanić), Prpić, Čakarić, Mićunović (od 60. Olmo), Đukić (od 60. Bagarić) i Pausić.

Zašto je plasman Karlovca neočekivan? Naime, nakon prvog dijela sezone bili su pretposljednji na ljestvici i svi su mu predviđali borbu za opstanak. Onda se pojavio trener Sreten Ćuk, iskusan nogometni znalac, koji je posložio momčad, popravio je i selekciju koja do njegovog dolaska nije bila baš najspretnije napravljena i – rezultat je došao. To samo govori da je momčadi itekako važan strateg, trener, koji zna što hoće i koji iza sebe neće ostaviti pustoš. Upravo je na tom tragu prepoznat trenerov rukopis s momčadi.

Kako dalje? Uz postojeći igrački kadar i poneko pojačanje, te naravno ostanak Ćuka za kormilom momčadi, Karlovac bi od nove sezona mogao graditi bolje dana i plasman u sam vrh ljestvice 3. HNL Središte ako ne i sanjati snove o Drugoj ligi. Nije pretjerano kazati da bi najmanje drugoligaški rang nogometne momčadi iz grada kakav je Karlovac trebao biti prioritet i mjesto.

E sad … ! Da bi se sve to skupa dobro posložilo potrebno je najmanje dvoje – igrači-trener i uprava. Da li je Uprava NK Karlovac 1919 u ovom trenutku sposobna logistički pratiti rezultat svoje momčadi u to ćemo se uvjeriti ubrzo, najkasnije već na jesen. Zato je sada vrijeme kada treba započeti slagati kockice za sljedeće prvenstvo. Nema čekanja!

Foto: Facebook