NOGOMET

100 GODINA NK JARUN: Drugoligaš srušio Dinamo!

Drugoligaš NK Jarun je pobijedio GNK Dinamo 3:1. Fešta je bila u tom dijelu Zagreba, više od tisuću ljudi zguralo se na tribine i oko njih, gledala se utakmica i s okolnih zgrada i s ceste. Na ogradi su se natiskala djeca, došao je Dinamo, nije to mala stvar. Uveličali su Modri, u ovom slučaju Žuti, 100. rođendan NK Jaruna, danas ponosnog i ambicioznog drugoligaša, rekli bismo da je interes za utakmicu čak i premašio očekivanja.

Jer, Dinamo je tu, u Zagrebu, mogu ga često gledati i gledaju ga, međutim, drukčije je kad Dinamo dođe u kvart, tad je to poseban gušt. Svečarski je bilo, dakako, međusobni pokloni i priznanja, dobio je dar i Darko Cvitković, već odavno bivši sudac, kojemu je ovo ipak bio službeni oproštaj.

A onda je, uz miris roštilja, krenula utakmica. No, na terenu se nije vidjelo tko je Dinamo, tko je Jarun.


JARUN – DINAMO 3:1
ZAGREB Igralište Jaruna. Gledatelja 1200: Sudac: Ivica Cvitković (od 10. Goran Pečarić).
STRIJELCI: 1:0 – Dobrić (35), 2:0 – Dobrić (38), 2:1 – Andrić (50), 3:1 – Brkić (73).
JARUN: Spudić – Radić, Bošnjak, Karamatić, Čeliković – Jugović – Groznica, Ačkar, Dobrić, Dujmović – Bamba: (još su igrali: Bermanec, Blaževski, Proleta, Večerić, Kćira, Kim Chanwoo, Brkić, Šiško, Adžić, Park, Kelava). Trener: Jerko Leko.
DINAMO: Zagorac – Gyamfi, Dilaver, Moubandje – Špikić, Bulat, Vasilj, Štefulj (od 46. Leovac) – Tolić, Ademi (od 46. Šaranić) – Andrić. (još su igrali: Horkaš, Kim H., Mamić, Mišić, Palić, Vidović, Svržnjak, Černiak, Katinić). Trener: Damir Krznar.


Završila je utakmica, mnogi su se sjurili u teren, klinci poletjeli u lov na autograme. Jedan je dječak skinuo tenisicu, Mišić mu se na nju potpisao, Zagorac je jednom mališanu poklonio rukavice, tražili su se selfieji, autogrami, ali i dresovi, štucne… Još jedan dokaz koliko su ovakve utakmice dobrodošle i Dinamu, trebali bi Modri češće reprezentativnu pauzu koristiti za takve susrete.

Izvor: SN Foto: Ž. Puhovski/Cropix