NOGOMET

1. SVIBNJA: Hajduk i Šahtar igrat će na Poljudu, sredstva idu žrtvama rata u Ukrajini

Turneja će početi u subotu utakmicom protiv Olympiacosa u Ateni, nastavit će se 14. travnja protiv Lechije u Gdanjsku te 19. travnja protiv Fenerbahcea u Istanbulu, a završiti protiv Hajduka u Splitu.

U Splitu će se 1. svibnja odigrati humanitatna utakmica između Hajduka i Šahtara iz Donecka, a sredstva koja će se prikupiti bit će namijenjena braniteljima Ukrajine, liječnicima, volonerskim udrugama i djeci pogođenoj ratom, objavio je 13-erostruki ukrajinski prvak.

Susret Hajduka i Šahtara bit će posljednji u nizu od četiri utakmice koje će Šahtar odigrati tijekom svoje turneje nazvane “Nogomet za mir”.

  • Kroz ove utakmice želimo govoriti o ratu i mitu u Ukrajini, o strašnom ruskom napadu, o patnji i razaranju koji je on donio našoj zemlji, o potrebi da se zasutavi ovo ludilo i da se vratimo normalnom životu i obnovi naše zemlje. Naša poruka je jednostavna: Zaustavite rat u Ukrajini – kazao je izvršni predsjednik Šahtara Sergej Palkin.

Za Šahtar je punih 14 godina, od 2003. do 2018. godine, igrao bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna koji je tijekom tog razdoblja postao klupska legenda odigravši najviše utakmica u povijesti “rudara”, a u Šahtar je stigao upravo iz Hajduka. Sa Srnom je tada u Šahtar stigao i Stipe Pletikosa koji se u Donecku zadržao četiri godine.

Izvor: HINA Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL