MIX

Zgodna sutkinja iz BiH svima pomutila pamet: Dobacuju mi i navijači i igrači

Kanita Baraković je nogometna sutkinja iz BiH koja sudi utakmice Prve i Druge lige Tuzlanskog kantona. Osim nogometnog znanja, Kanita ima i ljepotu pa nije niti čudno da privlači toliko pažnje.

O svojoj je karijeri progovorila za Sportsport.ba pa otkrila i kako nije htjela biti samo sutkinja.

– Trudim se pamtiti samo pozitivna događanja na utakmicama, ali nerijetko se događaju i ružne scene. Često sam žrtva neumjesnih komentara raznih ljudi, sa samog terena, ali i s tribina. Od klasičnog dobacivanja do zaista ružnih riječi i psovki, neminovno je da se naslušam svega – rekla je Kantita.

Otkrila kako je razmišljala i da napusti posao:

– U početku mi je bilo teško to prihvatiti i često sam razmišljala čak i o napuštanju ovog posla. Međutim, shvatila sam da odustati može svatko i da sam puno jača od njihovih frustracija koje pokušavaju izliječiti na takav način. Najbolji način jest jednostavno zanemariti takve ljude i komentare – rekla je Kanita pa poslala jedan savjet – Da biste kao žena uspjeli u svijetu sporta koji je okarakteriziran kao muški, potrebni su vam čvrst stav, karakter i disciplina, te jedna doza otresitosti i strogoće. Ako igrači primijete bojaznost u vama, to će preokrenuti u svoju korist.

Foto: Instagram