MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

Zdravstvenoj komisiji HOO-a uručeno priznanje HZSN-a za pomoć novinarima

Tijekom prvog dana edukativnog skupa HOO u Hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu, u nazočnosti oko 180 sudionika, predsjednik HZSN Jura Ozmec uručio je zahvalnicu i plaketu strukovne udruge Zdravstvenoj komisiji HOO-a za pomoć novinarima uoči odlaska na OI u Tokio u ljeto 2021. godine.

Priznanje su primili predsjednik Zdravstvene komisije prim. Miran Martinac i tajnica mag. Mimi Vurdelja. Posebnu zahvalnost Ozmec je uputio članu Komisije, ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prof. dr. sc. Krunoslavu Capku, koji je, unatoč brojnim tadašnjim obvezama, pronašao vremena odgovoriti na svaki novinarski sms ili e-mail. Temeljem njegova angažmana, ali i uz neizostavno posredovanje tajnice Komisije Mimi Vurdelja, akreditirani hrvatski novinari i fotoreporteri iz tiskovnih i agencijskih medija u iznimno zahtjevnim su okolnostima otputovali u Tokio sa svim antipandemijskim preduvjetima (potvrde o cijepljenju i testiranju).

Na HZSN-ovu priznanju zahvalio je predsjednik Komisije prim. Miran Martinac, čija optimistična rečenica iz tog vremena „ne brinite, sve ćemo riješiti“ i danas odzvanja u novinarskim krugovima. Martinac je, kao i Ozmec, izrazio uvjerenje da će se izvrna suradnja između sportskih novinara i liječničke struke nastaviti i u budućnosti.

Izvor: HZSN www.hzsn.hr