MIX

ZAVRŠENA KAŠ-eva ANKETA: Čitatelji odlučili tko je najpopularniji karlovački sportaš, sportašica, ekipa i momčad

Ovom anketom omogućeno je svim čitateljima koji to žele da izaberu svoje omiljene gradske sportaše i sportašice za 2021. godinu. Anketom smo zapravo nastojali ispitati puls građana te saznati tko je prema izboru naših čitatelja najpopularniji pojedinac/ka i momčad/ekipa. Želimo pritom pojasniti da u anketi nisu predlagani i birani u strogom smislu najbolji – već najpopularniji ! Takva je priroda Internet anketa.

Glasovanje je trajalo od 9. do 16. siječnja 2022. (do 24:00 sata) i za to vrijeme naši kandidati dobili su sveukupno 3.183 glasa. Najviše glasova dobio je rukometaš HRK Karlovca Domagoj Smojver (717) pobjednik u konkurenciji sportaša. Gimnastičarka GK Sokol Petra Furač i još uvijek aktualna najbolja sportašica Karlovca pobjednica u konkurenciji sportašica (522). Sokolašicama je pripao naslov najbolje ekipe (242), a bejzbolašima najbolje momčadi (207).

Doris Barić i Domagoj Smojver

Spomenimo još i da je vrlo velik broj glasova (391) od čitatelja KAŠ-a dobila odbojkašica ŽOK Karlovac Doris Barić koja je u ukupnom plasmanu zauzela drugo mjesto. Doris Barić i Domagoj Smojver su na neki način neslužbeni kandidati Sekcije HZSN Karlovac jer u konkurenciju za nominirane najbolje pojedince u ovogodišnjoj anketi Karlovačke športske zajednice (KŠZ) nisu ušli obzirom je takav Pravilnik KŠZ-a. Treba znati da sekcija karlovačkih sportskih novinara kojoj je prije svega cilj što objektivniji izbor najboljih u karlovačkom sportu, ne inzistira već želi pomoći i sudjelovati u izboru. Stoga će krovnoj sportskoj asocijaciji grada Karlovca predložiti izmjenu Pravilnika o priznanjima i nagradama koji je na snazi još od 7. ožujka 2017. godine. Zato ovom prigodom ne želimo više pisati o tome dok prijedlog Sekcije izmjena Pravilnika neće biti službeno uručen KŠZ-u.

Drugoplasirani u konkurenciji naše liste najboljih sportaša je atletičar AK Karlovca Bruno Belčić (582) sa 60 glasova više od prvoplasirane u konkurenciji sportašica gimnastičarke Petre Furač. Treći je biciklist Boris Basta (76), šesterostruki prvak Hrvatske u 6 različitih disciplina i praktički je nepoznat krovnim sportskih udrugama grada i županije. Drugo mjesto u konkurenciji sportašica pripalo je već spomenutoj odbojkašici Doris Barić (391), a treće maratonki kluba RaN 047 Gabrijeli Šalković.

U konkurenciji ženskih ekipa naslov je pripao za Gimnastički klub Sokol Karlovac (242) iako je dugo u vodstvu bila ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Karlovac (210) kojima je pripalo drugo mjesto. Sokolašice su u finišu utrke dobile tek 22 glasa više. Treće mjesto pripalo je karlovačkim kuglačicama (22). Kod muških momčadi naslov je očekivano pripalo igračima Baseball kluba Olimpija (207) koji se već godinama ne skidaju s trona, kako u izboru za najbolju momčad Karlovca i Karlovačke županije tako i u osvajanja naslova prvaka Hrvatske. Hrvatski rukometni klub Karlovac je drugi ((158), a Nogometni klub Karlovac 1919 je zauzeo treće mjesto (39) no više je poslužio da vidimo kako među našim čitateljima i u gradu „diše“ najvažnija sporedna stvar na svijetu.

U očekivanju konačnog izbora za najbolje u sportu grada Karlovca u tradicionalnoj anketi Karlovačke športske zajednice evo konačnih rezultata KAŠ-eve ankete.


SPORTAŠICA

 1. Petra Furač – GK Sokol 522
 2. Doris Barić – OK Karlovac 391
 3. Gabrijela Šalković – RaN 047 20

SPORTAŠ

 1. Domagoj Smojver – HRK Karlovac 714
 2. Bruno Belčić – AK Karlovac 582
 3. Boris Basta – BBK T-Rex 76

ŽENSKA EKIPA

 1. Gimnastički klub Sokol Karlovac 242
 2. Ženski odbojkaški klub Karlovac 210
 3. Ženski kuglački klub Karlovac 22

MUŠKA MOMČAD

 1. Baseball klub Olimpija 207
 2. Hrvatski rukometni klub Karlovac 158
 3. Nogometni klub Karlovac 1919 39