MIX

Završava li najpopularnija borkinja svijeta karijeru? Sve se više čini kako namjerava zarađivati pokazivanjem tijela, a ne udaranjem!

Ako je Ronda Rousey borkinja koja je zaslužna za popularnost i prihvaćanje ženskog MMA-a, onda je Paige VanZant sigurno borkinja koja je zaslužna za uspjeh mnogih djevojaka koje su preko borilačkog sporta izgradile svoje ime kao temelj za uspjeh na drugim poljima.

Ona je zapravo prva od takvih, iako ne možemo reći da se u borilačkom svijetu nije pojavila kao vrlo talentirana. Imala je 18 godina kad je odradila svoju prvu MMA borbu, a već s 20 bila je UFC-u, gdje se iskazala pobjedama u četiri od pet prvih borbi, dok je u onoj u kojoj je doživjela poraz, od Rose Namajunas, pokazala nevjerojatnu dozu srčanosti i izdržljivosti. No, prije svega stekla je popularnost, pa je s vremenom njezina karijera polako krenula u drugom smjeru. Gostovanja na televiziji, Ples sa zvijezdama i još neke aktivnosti rezultirali su padom izvedbi i rezultata, tako da je u srpnju 2020. godine napustila najveću svjetsku MMA promociju, nakon pet pobjeda i četiri poraza ostvarenih u Octagonu.

VIDEO: https://www.instagram.com/reel/CQrKthelDmK/?utm_source=ig_embed&ig_rid=4e190e9b-a781-4920-a98b-18c58c9a73a0

Onda je šokirala sve potpisom za BFKC, američku promociju boksa golim šakama. Odradila je tamo dvije borbe, u veljači i srpnju 2021. godine, doživjela poraze te nakon toga nije viđena u ringu niti bilo kakvom borilištu.

U međuvremenu je pokrenula svoju vlastitu internetsku stranicu s plaćenim sadržajem, a objave na društvenim mrežama bile su sve manje borilačke, a sve više … Hm, najbolje da sami date opis za to na temelju i u ovom tekstu priloženih fotografija. Mnogi se tako pitaju je li karijera najpopularnije borkinje svijeta, koju na Instagramu prati 3,2 milijuna ljudi, završila.

Završava li najpopularnija borkinja svijeta karijeru? Sve se više čini kako namjerava zarađivati pokazivanjem tijela, a ne udaranjem! Čini se kako Paige VanZant uskoro više nećemo moći zvati aktivnom profesionalnom borkinjom. Sve u svemu, ona je primjer kako u samo nekoliko godina pomoću borilačkog sporta izgraditi ime i status na račun kojeg je moguće godinama imati popriličnu financijsku sigurnost.

VIDEO: https://youtu.be/pMupa0yd-Pk

Izvor: Gol.hr Foto: Instagram/YouTube