MIX VIJESTI IZ HOO

Vrhunski sportaši na panelu u Dubrovniku “otkrili” kako uspješno spojiti sportske i studentske obveze

Povodom Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti (10. svibnja), Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku organizirao je panel „BE A WINNER, STUDY AT UNIDU“ u Studentskom domu.

Šest vrhunskih sportaša, alumni Maro Joković, Katarina Zarač Čagalj i Nina Mijoč te studenti Hana Dilberović, Filip Kržić i Marko Žuvela otkrili su svim budućim studentima kako biti uspješan sportaš te ujedno i uspješan student.

Okupljene je uvodno pozdravio rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum te im poželio dobrodošlicu na ovo događanje koje je prvenstveno organizirano za buduće studente Sveučilišta u Dubrovniku. Svima onima koji se bave sportom poručio je kako su im vrata Sveučilišta širom otvorena te da je itekako moguće uskladiti studentske i sportske obaveze što dokazuju govornici na ovom panelu.

U ime Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju koji je inicirao ovaj događaj buduće studente pozdravila je izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić koja je istaknula zadovoljstvo velikim odazivom i zahvalila svima na suradnji u organizaciji.

Panel je moderirala Daria Mikulandra Žanetić.

Vaterpolist Maro Joković, alumni Odjela ze ekonomiju i poslovnu ekonomiju istaknuo je kolika je prednost moći studirati u Gradu odrastanja i svojih sportskih početaka.

  • Karijera svakog sportaša zapravo je dosta neizvjesna i zato je važno dodatno ulagati u obrazovanje, dodao je. Tijekom studija ključno mu je bilo povjerenje profesora, a njegova zadaća opravdati ga svojim trudom i predanim radom.

Košarkašica Katarina Zarač, alumna Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju navela je kako je uz nastavnike, jako važna i uloga trenera. U svakom od tih odnosa ključna je komunikacija pa se sve obaveze lakše poslože; i na fakultetu, i u sportu.

Nogometašica Nina Mijoč, alumna Odjela za komunikologiju obrazložila je kako stečeno znanje na studiju često pomaže i u sportu.

  • Obrazovanje je prvenstveno ulaganje u sebe, svoje vještine i znanja te razvoj osobnosti, objasnila je.

Velika prednost Sveučilišta u Dubrovniku jest što nije preveliko – ljepše je raditi u manjim skupinama i nastavnici cijene kada studenti imaju i izvannastavne aktivnosti.

Vaterpolist Filip Kržić, student Odjela ze ekonomiju i poslovnu ekonomiju rekao je kako vremena uvijek ima, a da je važno naći volju!

  • Nema svugdje prilika kao ovdje i to treba iskoristiti – poručio je srednjoškolcima.

Odbojkašica Hana Dilberović, studentica na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju otkrila je kako je isprva mislila da neće sve moći uskladiti pa je prestala ići na treninge. Na sreću, radi susretljivosti nastavnika ipak uspijeva oboje!

Vaterpolist Marko Žuvela podcrtao je: „Ako hoćeš i želiš – možeš“. Kao uzor svima naveo je upravo Mara Jokovića koji je uspješno balansirao sport, studij i obitelj.

Po završetku panela okupljeni su se okrijepili zdravim zalogajima, voćem i smoothiejima koje su pripremili studenti Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije uz vodstvo nutricionistice Mirne Sentić, vanjske suradnice na tom studiju. Ovo druženje povodom Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti srednjoškolcima je bila prilika za postaviti sva pitanja koja imaju i kroz razgovor sa studentima i alumnijima iz prve ruke doznati kako izgleda studiranje na Sveučilištu u Dubrovniku. THERE ARE NO LIMITS. UNIDU.

Izvor: www.unidu.hr