MIX VIJESTI IZ HOO

Voditelji razvojnih programa HOO-a posjetili korisnike RP-a u više od 10 gradova. U Karlovcu nisu bili?

U prošlih mjeseca dana voditelji razvojnih programa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) intenzivirali su posjete sportašima i sportašicama korisnicima razvojnih programa. U njihovu obilasku su bili: Gordana Borko, voditeljica najdugovječnijeg razvojnog programa – Programa potpore perspektivnih sportaša (RP II/1) i Programa potpore perspektivnih sportaša u ekipnim sportovima (RP II/2); Renata Šašak, voditeljica najmlađeg razvojnog programa – Programa hrvatskih olimpijskih nada (RP IV) i Programa sufinanciranja rada trenera te Domagoj Šlat, voditelj Programa potpore sportaša mlađih dobnih kategorija (RP I), Programa poticaja sportašicama mlađih dobnih kategorija u ekipnim sportovima (RP I/1) i Programa potpore kvalitetnih sportaša (RP III).

Cilj obilazaka sportaša, njihovih trenera i klubova, bliže je upoznavanje s njima, kao i s uvjetima u kojima treniraju i problemima s kojima se susreću u sportskom djelovanju, kako bi se korisnici programa još bolje upoznali sa svim mogućnostima koje programi nude i dobili pomoć u rješavanju eventualnih problema s kojima se oni i njihovi treneri susreću u realizaciji programa, kao i unaprjeđenje samog procesa realizacije programa.

Nakon brojnih obilazaka tijekom godine sportaša iz atletike, boksa, gimnastike, juda, karatea, kuglanja, plivanja, skokova u vodu, streljaštva, taekwondoa, tenisa, veslanja, košarke, odbojke, rukometa i sinkroniziranog plivanja, kojom prilikom su obišli sportaše/sportašice i ekipe, korisnike razvojnih programa u Zagrebu, Splitu, Zadru, Poreču, Zaprešiću, Gospiću, Daruvaru, od kraja listopada i u tijekom studenoga ove godine, voditelji HOO-ovih programa obišli su i korisnike razvojnih programa u Rijeci, Puli, Osijeku i Varaždinu.

Voditelj razvojnih programa I, I/1 i III Domagoj Šlat obišao je 27. listopada 2022. godine u Rijeci korisnike svojih programa – Atletski klub Krk i sportaša Frana Bonifačića s trenerom Petrom Kurtovićem, Biciklistički klub Firuli i sportaša Frana Miholjevića, a u Opatiji – Jedriličarski klub Labud i sportaša Enrica Marottija, nedavnog osvajača bronce u Svjetskom kupu (ukupno). Šlat je 4. studenoga obišao korisnike Programa potpore sportašima mlađih dobih kategorija i Programa potpore kvalitetnih sportaša u Puli, Jedriličarski klub Uljanik i sportašicu Ivu Rokvić s trenericom Tinom Mihelić, Jedriličarski klub Vega i sportaše Leu Rakovac, Tedija Leonardellija i Katju Rabak s trenerom Antoniom Porettijem, kao i Hung gar wushu kung fu klub i sportaša Tonija Čojić-Klenovata s trenerom Deanom Putinom.

U zajedničkom posjetu sportašima svih razvojnih programa u Osijeku i okolici, 10. studenoga bili su svi voditelji razvojnih programa. U Slatini su posjetili Hrvački klub Slatina i sportašicu Veroniku Vilk – korisnicu RP-a I, s trenerom Marijem Petrakom, a u Osijeku: Atletski klub Žito i sportaše Miu Wild i Dominika Škorjanca s trenerom Sašom Šešumom – korisnike RP-a IV; Veslački klub Iktus i sportaše Ivana Antu Grgića i Karla Paunovića s trenerom Krešimirom Ižakovićem – korisnike RP-a III i RP-a II/1; Kajakaški klub Marsonia i sportašicu Anu Funtak s trenerom Zdenkom Šabjanom – korisnicu RP-a II/1 te Kickboxing klub i sportaša Bornu Bilandžića s trenerom Tomislavom Bilandžićem – korisnika RP-a III.

Renata Šašak, voditeljica Programa hrvatskih olimpijskih nada (RP IV) i Programa sufinanciranja rada trenera te Gordana Borko, voditeljica Programa potpore perspektivnih sportaša (RP II/1) i Programa potpore perspektivnih sportaša u ekipnim sportovima (RP II/2), 15. studenoga posjetile su korisnike razvojnih programa u Varaždinu. U Atletskom klubu Sloboda obišle su sportaše Roka Farkaša, Viktoriju Vujović, Martina Mlinarića, korisnike RP II/1, te Janu Koščak, Klaru Koščak i Janka Kišaka, korisnike RP-a IV, i njihove trenere – Aleksandra Puklavca, Patrika Koščaka i Nenada Pavličeka. U Streličarskom klubu Cekin posjetile su sportašicu Miju Međimurec, korisnicu RP II/1, s trenerom Damirom Kolarekom, a u Gimnastičkom klub Vindija, sportaša Matea Žugeca, korisnika RP-a IV s trenerom Emilom Šanjekom.

Voditeljica Programa potpore perspektivnih sportaša (RP II/1) i Programa potpore perspektivnih sportaša u ekipnim sportovima (RP II/2), Gordana Borko i Domagoj Šlat, voditelj Programa potpore sportaša mlađih dobnih kategorija (RP I), Programa poticaja sportašica mlađih dobnih kategorija u ekipnim sportovima (RP I/1) i Programa potpore kvalitetnih sportaša (RP III) obišli su 22. studenoga sportaše, korisnike svojih razvojnih programa u Rijeci. U Biciklističkom klubu Crikvenica posjetili su sportaša Franu Medića, korisnika RP-a II/1 i trenere Andreu Kiršić i Dalibora Medića, a u Karate klubu Champion – Emu Sgardelli (RP II/1) i Leu Vukoju (RP III) s trenerom Reneom Pernušem. U Boćarskom centru Podvežica organiziran je obilazak sportaša iz BK Sv. Jakov, BK Čavle i BK Pula – Lovre Šipeka i Filipa Klarića (korisnike RP-a II/1) te Carroline Bajrić, Nikol Belasić, Karla Šabana i Rije Vojković (korisnike RP-a III), s trenerima Vjekoslavom Matetićem i Deanom Klarićem. U Gimnastičkom klubu Rijeka posjetili su Niku Kukuljan Frletu, korisnicu RP-a II/1, i Emi Matošević, korisnicu RP-a I, s trenericom Dijanom Lukašić. Za kraj posjeta Rijeci obišli su Karate klub Zamet i sportaša Renata Rešetara (RP III), s trenerom Miladinom Matkovićem.

Tijekom listopada i studenoga voditeljica RP-a II/1 i RP-a II/2 Gordana Borko obavila je obilaske i razgovore s korisnicima programa u Zagrebu: 26. listopada s Matijom Jurišićem (auto i karting) i predstavnicom Hrvatskog auto i karting saveza Helenom Šimunović; 27. listopada s Leonom Buzikom, članom Boksačkog kluba Rijeka, prilikom testiranja u Dijagnostičkom centru na Kineziološkom fakultetu, uz trenera Kristijana Hodaka i Nikolinu Jurić, team menadžerica boksačkih reprezentacija; 7. studenoga s Franom Mikulićem i Josipom Francki Novak (obaranje ruke) i Aleksandrom Jakovcem, predsjednikom Hrvatskog saveza za obaranje ruke; 23. studenoga s Josipom Benkom (hrvanje) i njegovim trenerom Ivanom Lončarićem. Dana 24. studenoga proveden je obilazak veslača, korisnika Programa potpore perspektivnih sportaša iz Zagreba, s glavnim tajnikom Hrvatskog veslačkog saveza Zdravkom Gajšakom. Posjećeni su sportaši i sportašice: Reina Rimbaldo, Lovre Puh, Nino Morić, Luna Keretić, Matej Tarlević, Matej Galić, Sven Thomas Banović i Nikola Kontrec iz VK Mladost, s trenerima Tonijem Urlićem i Marijem Jankovićem; zatim trener Joshue Nicosie – Krešimir Petrović iz VK Trešnjevka, te Nino Varat s trenerom Nikšom Županovićem iz VK Jarun. Istovremeno voditeljica Programa hrvatskih olimpijskih nada Renata Šašak obišla je korisnike tog programa Ivana Talaju i Marina Smoljanovića iz Veslačkog kluba Mladost, s trenerom Tonijem Urlićem. S jedriličarkom Teo Peteh obavila je razgovor u Dijagnostičkom centru na KIF-u u Zagrebu.

Obilasci korisnika razvojnih programa naišli su na odličan prijem kod sportaša i njihovih trenera. Pokazali su se dobrom nadopunom praćenja sportaša, njihovih uvjeta treniranja, problema, potreba i direktnog upoznavanja sa svim mogućnostima razvojnih programa HOO-a, što će doprinijeti daljnjem razvoju i usavršavanju i samih programa.

HOO/Vinko Knežević