MIX

VIKEND NA SPORTSKIM TERENIMA: Rukometaši na najtežem gostovanju dosad, nogometaši se nadaju domaćoj pobjedi

Najvažnija susret ovog vikenda igra se u Kutini gdje rukometaši Karlovca igraju za ostanak u Paket24 Premijer ligi. Nogometaši Karlovac apsolutni su favorit u domaćem ogledu na „Čavleku“ protiv petrinjske Mladosti, pretposljednje momčadi na ljestvici 3. HNL Središte. U Vrbanićevom perivoju na Korani započinje 1. Hrvatska HEP teniska liga a karlovački tenisači domaćini su Medvešćaku iz Zagreba. U subotu i nedjelju se na Jarunu održava seniorsko i veteransko prvenstvo Hrvatske na kojem će Korana nastupiti sa svoja dva seniorska dvojca na pariće u konkurenciji.

NOGOMET

U subotu, 7. svibnja od 19 sati u 30. kolu NK Karlovac 1919 na domaćem travnjaku igra s petrinjskom Mladosti koja je pretposljednja s 23 boda. Naravno, navijači očekuju pobjedu i 3 boda a ne 12-ti neriješeni ishod. Nakon „petarde“ koju su pospremili NK Lukavcu karlovački plavo-bijeli vratili su se na neriješen rezultat pa se zaista treba zapitati nije li Pamićeva m0mčad ekspert za neriješen rezultat.

Karlovac u dosadašnja 29 kola ima 13 pobjeda, 11 neriješenih rezultata, 5 poraza, gol razliku 48:22 (+26) i 50 bodova s kojima zauzimaju 5. mjesto na ljestvici na 3. HNL Središte, 1 bod manje od 4. Lučkog i 1 bod više od 6. Maksimira.

4. HNL SREDIŠTE: U 25. kolu NK Duga Rese 1929 dočekuju u subotu od 17 sati momčad Poleta iz Svete Klare. NK Slunja pak dočekuju u nedjelju od 17 sati momčad Brezovice.

ŽNK 4 Rijeke u nedjelju na „Čavleku, u 17. kolu 2. HNL za žene, ugošćuje ekipu varaždinskog Varteksa. Utakmica počinje u 17 sati.

1. ŽNL: U nedjelju, 8. svibnja od 17 sati, igra se 23. kolo, sastaju se: Draganić – Korana, Zrinski Ozalj – Barilović, Croatia ’78 – Mladost, Vojnić ’95 – Ilovac, Vatrogasac – Ogulin.

2. ŽNL: U 19. kolu igraju: Petrova gora – Oštarije (subota 17 sati), a u nedjelju od 15 sati igraju Šišljavić – Plaški, Kupa – Dobra (Sveti Petar), Mrežnica – Dobra (Novigrad) i Frankopan – Cetingrad.

RUKOMET

U pretposljednjem kolu Lige za ostanak rukometaši Karlovca igraju u subotu u Kutini (19 sati). Moguće je da Karlovac u zasigurno najvažnijoj utakmici sezone pobijedi kao što je moguće i da izgubi i produže neizvjesnost ostanka u Paket24Premijer ligi za još neko vrijeme igrajući dodatne kvalifikacije. Kako god okrenuli Karlovcu neće biti lako jer sami ne odlučuju o svom ostanku.

Prije zadnjeg 10. kola Lige za ostanak Karlovac nije baš u idealnoj situaciji. Trenutno su peti s 19 bodova, jednim više od Moslavine i dva više od Rudara koji ima međusobno bolji omjer od Karlovca. Rudar odlazi na Rijeku k Zametu i ako tamo pobijedi Karlovac nipošto ne bi smio izgubiti u Kutini. Loše za Karlovčane je još i to što Moslavina za ostanak pošto-poto mora dobiti Karlovac, pogotovo ako Rudar pobijedi u Rijeci. Tako se agonija ostanka karlovačke momčad u društvu najboljih rukometnih klubova produžuje

Mogući rasplet – ligu napušta Dubrovnik, a pridružit će mu se ili Umag ili Spačva Vinkovci. Tko bude bolji u posljednjem kolu ide u kvalifikacije za ostanak a tamo ga čeka jedan iz trojca (Karlovac-Moslavina-Rudar). U Premijer ligu ulaze Osijek i Kaštela Ribola, a u kvalifikacije će Metković Mehanika i jedan sa sjevera (KTC Križevci- Maksimir Pastela-Požega).

VESLANJE

Veslači Korane s Kupe na Dubovcu nikad bolji na regati na Dunavu u Vukovaru koje je održana prošli vikend. Ovu nedjelju na Jarunu se održava 32. (79.) Veslačko prvenstvo Hrvatske za seniore i veterane gdje će u dvojcu na pariće za lake seniore nastupiti Mauro Bauer i Igor Šušnjar, a dvojcu na pariće za seniore Mario Konjevoda i Luka Hajdin.

TENIS

U subotu i nedjelju se na teniskim terenima u Vrbanićevom perivoju održava dva turnira – Otvoreno prvenstvo Karlovca za djecu do 10 godina starosti i početak natjecanja u 1. HEP Hrvatskoj teniskoj ligi u kojoj su Karlovčani domaćini igračima TK Medveščak iz Zagreba.