MIX

VESLAČI STIGLI U ZAGREB: Braća Sinković i Damir Martin se vratili u Hrvatsku!

S Olimpijskih igara u Tokiju vratili su se zlatna veslačka braća Valent i Martin Sinković, brončani veslač Damir Martin i judo reprezentacija. U zagrebačkoj zračnoj luci priređen im je svečani doček.

– Ispisali smo povijest svjetskog veslanja – kazao je Martin Sinković – Nitko to nikada nije prije napravio – dodao je i istaknuo “da ne osvojimo ništa više, sve smo napravili. Ali imamo u sebi vatre za još toga”, piše HRT.

Valent Sinković kazao je da je presretan te se zahvalio svima na dočeku.
– Martin i ja godinama već govorimo da imamo super uvjete. Jarun, kao mjesto za treniranje veslača, pokušat ćemo progurati za neke buduće generacije. Tome će pridonijeti iduća natjecanja. Nas dvojica dajemo tome svu podršku. Imali smo i im uspona i padova. Možda se to i ne vidi toliko na rezultatima. Bilo je tu svega. Ali kada se napravi ovakav rezultat onda nam ničeg nije žao, dodao je Valent i podsjetio da su dvostruki svjetski prvaci i olimpijski pobjednici u toj disciplini. Nećemo više nikad nastupiti u ovoj disciplini. Sa zadovoljstvom se vraćamo u našu prirodnu disciplinu. U Tokiju je bila prekrasna atmosfera između nas hrvatskih sportaša, bodrimo jedni druge i bit će još medalja.

Veslač Damir Martin zahvalio je svima na toplom dočeku.
– Ova medalja posvećena je užoj obitelji, supruzi, roditeljima i bratu, koji su cijelo vrijeme stajali uz mene. Malo mi je falilo da osvojim srebro i potvrdim ono iz Rija. Zbog toga sam malo žalostan, ali zbog svega ostalog sam presretan. Veseli me što je natjecanje u Parizu za tri godine, a ne za četiri – kazao je Martin.

Hrvatski olimpijski odbor je za sve osvajače medalja i njihove trenere pripremio poklon – zlatnik s logom Hrvatskog olimpijskog odbora s jedne strane, a s druge logo Olimpijskih igara u Tokiju.

Press@hoo.hr, Foto: Željko Lukunić/PIXSELL