MIX

VELIKA DRAMA: Bivši trener Dinama bježi iz kaosa: ‘Lavov je odsječen, bombardirali su most …‘

Pravu dramu nastavlja proživljavati nekadašnji trener Dinama Igor Jovićević. Strateg ukrajinskog prvoligaša Dnipra već se neko vrijeme pokušava izvući iz Ukrajine. Javio nam se jučer, evo što je tada rekao:

  • Ovo je strašno, šokantno, preko noći, u nekoliko sati, sve se promijenilo. U srijedu smo došli s priprema, a sad… Evo, pobjegli smo iz Dnipra potrpali smo se u automobile i vozimo se prema zapadu, prema Lvivu. Ujutro smo nekoliko sati bili u skloništu, bombe su padale po gradu, kad je krenulo pucati na sve strane, odlučili smo otići i potražiti spas. Ali, daleko smo još od toga – kazao je u četvrtak i tada dodao:
  • Došli smo 120 kilometara od Dnipra, danas, vjerojatno, nećemo dalje. Znate, mi smo od Lviva udaljeni 10 i više sati vožnje, čeka nas noć, policijski sat, neizvjesnost. Stali smo u jednom hotelu na putu, tu smo Neven Đurasek, ja i ostali stranci iz kluba, sutra (petak, nap.a.) pokušat ćemo nastaviti. Dok vam ovo pričam, čuju se eksplozije oko nas, cijelim putem gađaju vojne ciljeve i baze. Sve je ovo lutrija, tko zna što nas čeka idućih dana.

Danas se opet javio, s dodatnim informacijama o tome kako napreduje njegovo napuštanje ratne zone …

  • Krenuli smo na Zapad prema Lavovu. Ali, odsječen je u Hmeljnickom. Tamo je bombardiran most, a auti stoje u koloni. Gužva je velika, mi se okrećemo i idemo po selima prema Rumunjskoj. Daj Bože da ovo upali … – javio se Jovićević.

Negdje istovremeno, sletjela je ona najljepša vijest koju smo dobili od Ognjena Vukojevića, bivšeg reprezentativca, člana stručnog stožera Vatrenih.

  • Upravo izašao u Moldaviju – glasila je Ogijeva poruka.

Podsjetimo, Vukojević i Darijo Srna bili su odsječeni u Kijevu… A reporter Nove TV Ivan Čorkalo podijelio je informaciju što je s njime….

  • Darijo Srna je isto maloprije otišao iz Kijeva. Ideja je da se pričeka da posljednji Hrvat napusti Kijev, pa će onda i hrvatska veleposlanica – naveo je Čorkalo.

Izvor: SN Foto: CROPIX/AFP