MIX VIJESTI IZ HOO

U petak 6. listopada u Šibeniku 5. radionica projekta ‘Glas žena u sportu’, u subotu press-konferencija

U okviru kampanje „Glas žena u sportu“ Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) priređuje u subotu, 6. listopada 2023. godine s početkom u 11 sati, u prostorijama Gradske knjižnice ”Juraj Šižgorić” u Šibeniku jednodnevnu edukativnu radionicu, namijenjenu sportašicama, sutkinjama, trenericama i djelatnicama u sportskoj administraciji.

Cilj edukativne radionice je poboljšanje prezentacije sporta i sportašica u objavama na društvenim mrežama, kvalitetnije komuniciranja s predstavnicima medija te priprema sadržaja koji se želi podijeliti s javnošću i medijima. Sudionike će kroz radionicu voditi predavači koji se dugi niz godina bave problematikom zastupljenosti žena u sportu i ženskog sporta u medijima.

Polaznike radionice uvodno će pozdraviti glavni tajnik Zajednice športova Šibensko-kninske županije Ante Tanfara te predsjednica Komisije za ravnopravnost spolova u sportu i dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden.

Prvi dio praktičnih vježbi, sa simulacijom televizijskih izjava sportašica prije i poslije nastupa i izjava u mix zoni, vodit će novinar Jura Ozmec. U izlaganjima nakon praktičnih vježbi član HAZU-a Ratko Cvetnić govorit će o važnosti medijske pismenosti te prednostima i zamkama interneta i društvenih mreža (DM), novinar Marin Šarec o rodnim stereotipima i seksizmima u medijskom praćenju ženskog sporta, dok će predsjednica HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu Morana Paliković Gruden ukazati na poželjne i nepoželjne objave sportašica na društvenim mrežama. S kreiranjem sadržaja na društvenim mrežama (na primjeru HOO-a) nazočne će upoznati direktorica Ureda za međunarodnu suradnju i korporativne komunikacije HOO-a Mia Baćić.

Dan nakon održane pete radionice projekta “Glas žena u sportu” HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu, uslijedit će konferencija za novinare i razgovor sa sportašicama na uvijek aktualnu temu zastupljenosti žena u sportu i ženskog sporta u medijima. Press-konferencija će se održati u subotu 7. listopada 2023. godine u 10 sati u prostorijama Zajednice športova Šibensko-kninske županije (sala za sastanke, Miminac 15, Šibenik). Uz sportašice, polaznice radionice, na press-konferenciji će sudjelovati predsjednica Komisije za ravnopravnost spolova u sportu i dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden, član HAZU-a Ratko Cvetnić, sportski novinari i predavači na radionici Jura Ozmec i Marin Šarec te direktorica Ureda za međunarodnu suradnju i korporativne komunikacije HOO-a Mia Baćić.

Suorganizatori radionice su HOO-ovi partneri u projektu „Glas žena u sportu“: Agencija za elektroničke medije, Hrvatski paraolimpijski odbor, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH.

HOO/Vinko Knežević