MIX

TUŽNA VIJEST: U 82. godini preminuo je Rudolf Juca Starić – planinar, speleolog, član HGSS-a, publicist, novinar …

Bio je doajen i kroničar karlovačkog planinarstva o čemu je bio autor ili suautor nekoliko knjiga. U speleološkoj aktivnosti je bio vrlo aktivan, kao i u Gorskoj službi spašavanja. Inicirao i bio osnivač karlovačkog HGSS-a Jedan je od osnivača CEIK-a braća Seljan.

Na njegovu inicijativu pokrenut je časopis Veslanje koji je kontinuirano u tiskanom izdanju izlazio sve do kolovoza 2012. godine. Napisao je knjigu i o povijesti Veslačkog kluba Korana. Inicijator je i prvih karlovačkih Dana piva. Bio je član HZSN-a i jedan mandat član Izvršnog odbora krovne sportske novinarske asocijacije u državi.

„Meni je posebno teško i tužno išta u ovom trenutku o njemu reći. Emocije su velike. Bili smo dugogodišnji suradnici, prijatelji … Moji prvi planinarski, vodički i speleološko koraci vezani su uz njega. Bio mi je u pravom smislu učitelj i mentor. Ukratko, stvorio me i bio uz mene u svakom momentu … „, napisao je Mladen Kuka.

Za svoju dugogodišnju aktivnost u društvenim djelatnostima primio je brojna priznanja, među njima od Hrvatskog planinarskog saveza ali i od svog rodnog grada Karlovca te gradske i županijske sportske zajednice

GOST DANA – RUDOLF STARIĆ JUCA – 21. 8. 2015.: https://www.youtube.com/watch?v=cgh5kIo682g&ab_channel=TrendMedij

Foto: Trend mediji