MIX

TURIZAM I SPORT: U Hostelu Karlovac u Selcu s akcijom kreću sportski kampovi

Pedesetak rukometnih nada članova karlovačkog RK Sedmerac i ove godine borave u svom tradicionalnom ljetnom kampu u Hostelu Karlovac u Selcu u organizaciji trenera Kristijana Ljubanovića i još četiri trenera spomenutog kluba.

Treniraju dva puta dnevno, zabavljaju se i kupaju, a odigrali su i prijateljski susret protiv vršnjaka iz Crikvenici. Kristijan Ljubanović radi dobar posao pa ne sumnjamo da će ovaj kamp i sljedeće godine biti još veći po broju polaznika. Za sada nije po broju još nadmašio Đankovićev RK Škola rukometa Karlovac, ali po rezultatima nekih generacija svojih polaznika, „Đanijevi puleni“ iza su Ljubanovićevih polaznika.

Inače, polaznici karlovačke Škole rukometa u Ljetni kamp u Selce odlaze početkom srpnja.

U Selcu svoje mjesto na plaži traži i 30-ak polaznika vinkovačkog plivačkog kluba koji su u Selce doputovali pod nadzorom svoja dva trenera koji kažu da im nešto veći valovi itekako dobro dođu za razliku od optimalnih bazenskih uvjeta.

Nisu to svi mladi sportaši koji borave u tom popularnom odmaralištu na crikveničko-vinodolskoj rivijeri. Tu je još i 20-tak mališana polaznika svestrane Hero sport akademije u kojoj se uče prvi koraci iz gotovo svih bazičnih sportova. Ponedjeljak će dodatno popuniti kapacitete „kanarinaci“ iz Ilovačke šume (NK Ilovac) koji će sljedeći tjedan u Hostelu odraditi svoj tradicionalan nogometni kamp. Uz njih dolaze i članovi Ski kluba Zagreb i NK Bubamara iz Zagreba te polaznici Kluba ritmičke gimnastike Leda iz Zagreba.

  • Do sada smo uspješno završili prvi dio programa Škole u prirodi i grupe mališana iz karlovačkih vrtića. Ostaje nam još jedan tjedan gostoprimstva za vrtićku djecu iz Slunja, Ogulina i Ozlja, a onda kreću sportski kampovi. – kaže Margita Hreljac voditeljica hotelske turističke agencije.

Trenutno su gosti Hostela Karlovac 24-ero djece iz vrtića DV Slunj sa svojih 5 brižnih teta i ravnateljicom Gordanom Kovačević. a pridružit će im se i djeca iz vrtića Bistrac Ogulin i Zvončić Ozalj. Očekuje se još i dolazak i 30-tak gostiju iz Slovačke, članova Chorus Via Musica, prijatelja Karlovačkog vokalnog okteta koji će imati nastup na novoj terasi kafića Rum & Menta.

  • Naravno tu su nam cijelo vrijeme prisutni i individualni gosti. Gledamo da svima izađemo u susret kako bi se svojim kućama vratili samo s najljepšim uspomenama. – dodala je Margita Hreljac.