MIX

TRAGEDIJA U BRAZILU: U padu zrakoplova smrtno stradala četvorica nogometaša

Predsjednik i četvorica igrača brazilskog nogometnog četvrtoligaša Palmasa, kao i pilot, poginuli su u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u Palmasu, glavnom gradu brazilske savezne države Tocantins.

Nesreća se dogodila kada se mali zrakoplov koji ih je vodio na utakmicu brazilskog kupa srušio prilikom polijetanja. U nesreći su poginuli predsjednik kluba Lucas Meira, zajedno s igračima Lucasom Praxedesom, Guilhermeom Noeom, Ranuleom i Marcusom Molinarijem, te pilot Wagner. Dvojici igrača bile su 23 godine, jednom 27 i jednom 28.

“Avion je poletio i srušio se na kraju piste. Nažalost, nema preživjelih,” poručili su iz kluba. Zrakoplov je krenuo prema Goianiji, udaljenoj oko 800 km gdje je Palmas u ponedjeljak trebao igrati protiv Vila Nove.

Prije pet godina gotovo je cijela momčad Chapecoensea, koji je putovao u Medellin na finale Copa Sudamericane, poginula kada je zrakoplov udario u planinu kod kolumbijskog grada Medellina. U nesreći je poginulo ukupno 76 osoba. Dvije godine ranije, bivši kapetan Internacionala Fernandao umro je kad mu se helikopter srušio u državi Goias.

Izvor: HINA Foto ilustracija: Roy Letkey/AFP