MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

Sveukupno 64 glasača izabralo laureate sporta Ogulina za 2022.: Najviše nagrada tenisačima i kuglačicama Ogulina

Sportaš godine je tenisač Karlo Ban, sportašica kuglačica Marija Neralić, najbolja muška momčad je Teniski klub Karlovac, a ženska ekipa Ženski kuglački klub Ogulin. Nagradu za životno djelo dobio je kuglač Milan Ostović. Nagrađeni su i najbolji mladi sportaši/ce, sportski djelatnici, trener, a podijeljena su i posebna priznanja. – piše Darko Pribanić.

Svečanost je kratkim pozdravnim govorom otvorio predsjednik Športske zajednice Miljan Vorkapić, hrvatsku himnu je otpjevala Karla Ana Sabljak, a zatim se krenulo u podjelu nagrada.

IVAN KARLO BAN

Karlo Ban

Za najboljeg sportaša izabran je po četvrti put tenisač Ogulina Ivan Karlo Ban (prvak Hrvatske je na Dvoranskom prvenstvu u parovima s D. Žmakom iz TK Ogulin koja je osvojila 3. mjesto u Premijer Hrvatskoj ligi). Drugi je bio Filip Cipek iz Rukometnog kluba Ogulin (najbolji strijelac i jedan od najboljih igrača kluba u 2. HRL Zapad). Treće mjesto pripalo je za sportskog ribolovca Marija Matijašića (3. mjesto – Hrvatska špin liga; 2. mjesto – 1. Hrvatska liga u lovu predatora iz čamca; 17. mjesto – Svjetsko prvenstvo u lovu grabežljivaca s obale; član je reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u lovu grabežljivaca s obale – 8. mjesto i u lovu predatora umjetnim mamcem iz čamca – 16. mjesto).

MARIJA NERALIĆ

Marija Neralić

Za najbolju sportašicu izabrana je kuglačica Marija Neralić iz ŽKK Ogulin (najbolja igračica 2. Hrvatske lige Zapad 2021/22. s gostujućim prosjekom jedna od najboljih igračica kluba koji je osvojio 1.mjesto u 2. HKL Zapad 2021/22. i sada igra u 1. Hrvatskoj ligi). Drugo mjesto pripalo je mladoj tenisačici Ogulina Kaji Jerak (članica je ekipe TK Ogulin koja je osvojila 4. mjesto u 2.Hrvatskoj ligi). Treća je odbojkašica Iva Grgurić (jedna od najboljih igračica i kapetan kluba koji je osvojio 1. mjesto u 3. Hrvatskoj ligi 2021/22. i sada igra u 2. Hrvatskoj ligi – Regija sjever-skupina jug).

TENISKI KLUB

Za najbolju mušku momčad ponovno je izabran prvoligaš Teniski klub Ogulin (3. mjesto u HEP Premijer Hrvatskoj ligi 2022), drugi je bio Rukometni klub Ogulin (2. mjesto u 2.HRL Zapad), a treće je Športsko ribolovno društvo Ogulin (1.Hrvatska mušičarska liga – 2.mjesto; 1. Hrvatska liga u lovu predatora iz čamca – 2. mjesto …)

ŽENSKI KUGLAČKI KLUB

Kuglačice

Najbolja ženska ekipa je opet Ženski kuglački klub Ogulin (prvak 2. HKL Zapad i sada član 1. Hrvatske lige, osvajač Kupa Karlovačke županije 1. mjesto; Kupa Regije Zapad 1. mjesto). Druge su odbojkašice Ogulina (prvakinje 3. Hrvatske lige Regija sjever, supina jug 2021/22.), a treće su tenisačice Ogulina (4. mjesto u 2. Hrvatskoj ligi).

MLADI SPORTAŠICE

Nagrađeni su i najbolji mladi sportaši/ce: Ivano Božičević (TK Ogulin), David Domitrović (RK Ogulin) i Sven Stošić (KK Ogulin), te sportašice Hana Sušanj (ŽKK Ogulin), Iva Čajić (ŽRK Ogulin) i Ela Magdić (OK Ogulin).

VESNA CERANIĆ

Vesna Ceranić

Za najboljeg sportskog djelatnika izabrana je Vesna Ceranić iz ŽRK Ogulin, druga je Branka Neralić iz ŽKK Ogulin, a treći Boško Salopek iz OK Ogulin.

HRVOJE JERAK

Hrvoje Herak

Najbolji trener u 2022.godini u Ogulinu je Hrvoje Jerak iz TK Ogulin, druga je Barbara Žilić iz ŽKK Ogulin, a treći Petar Ribić iz STK Ogulin.

MILAN OSTOVIĆ

Milan Ostović

Nagradu za životno djelo dobio je kuglač Milan Ostović, koji se već punih 50 godina, pa još i danas, aktivno bavi kuglanjem.

POSEBNE NAGRADE

Pored ovih glavnih nagrada, Športska zajednica Grada Ogulina podijelila je još 6 posebnih priznanja pojedincima i sportskim udrugama koje su se istaknule posebnim istaknutim rezultatima, akcijama ili organizacijom velikih sportskih natjecanja u našem gradu. To su: Goran Stipetić, Auto klub Klek Društvo za sportsku rekreaciju Koci, Košarkaški klub Ogulin, Škola Nogometa Ogulin i Rukometni klub Ogulin.

Najbolje u sportu za 2022. godinu izabrale su članice Športske zajednice Grada Ogulina (37), živući dobitnici Nagrada za životno djelo u sportu Grada Ogulina (17), članovi Izvršnog odbora ŠZ GO (7) i mediji (3). Sveukupno 64 glasača. Ukupno je ispunjene glasačke listiće poslalo 52 od 64 glasača, što znači da je glasovalo čak 80 posto glasača.

Svečanost proglašenja najboljih u sportu grada Ogulina za prošlu godinu održana je u Pučkom otvorenom učilištu u organizaciji Športske zajednice Grada Ogulina. Bio je to 42. po redu izbor. Okupilo se preko 100-tinjak sportaša i gostiju među kojima su bili gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenikom Danielom Vukeljom, tajnik Zajednice športova Karlovačke županije Zoran Vuičić i drugi.