MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

Svečana dodjela Bučarovih nagrada u Hrvatskom saboru 23. studenoga

Odbor državne nagrade sporta „Franjo Bučar“ donio je Odluku o dodjeli državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ u 2020. godini na temelju koje su dodijeljene 3 nagrade za životno djelo i 12 godišnjih nagrada.

Ovogodišnji dobitnik godišnje Bučarove nagrade je Karlovčanin sa zagrebačkom adresom, sportski televizijski komentator Slavko Cvitković.

Nagrade za životno djelo primit će Ivo Trumbić, Petar Skansi i Ante Kostelić, a godišnje nagrade: Pero Kuterovac, Bruno Bošnjak, Mimi Vurdelja, Slaven Zambata, Stojko Vranković, Slavko Cvitković, Paulo Obradović, Neven Šavora, Željan Konsuo, Rea Hraski, Matija Gubica i Boris Milošević.

Svečana dodjela Državne nagrade održat će se u ponedjeljak, 23. studenoga 2020. godine, s početkom u 11:00 sati u Hrvatskom saboru, uz propisane mjere Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH zbog pandemije koronavirusa (COVID-19).

Nastavno na spomenute mjere ove godine će broj sudionika na samoj ceremoniji dodjele biti ograničen. Iz navedenih razloga, Ministarstvo turizma i sporta osiguralo je izravan prijenos svečane dodjele na Hrvatskoj radioteleviziji (IV. program).