MIX

SUSRET S PRIJATELJEM: Među hodočasnicima u Nacionalnom svetištu bio je i bivši KAŠ-ev fotoreporter Darko Pereško

Prije desetak godina Dragec je bio preselio u Košku u Slavoniju. Karlovčanima je još i danas ostao u sjećanju KAŠ-ev fotoreporter koji je sve svoje redakcijske obveze obavljao na biciklu. Jednom su mu pred redakcijom ukrali bicikal ali kolege novinari skupili su novac za novi. Susret s njim bio je kratak i srdačan …

Ove godine Josipovo slavlje u Karlovcu kroz spomenuta tri dana, posjetilo oko 30 000 hodočasnika te je podijeljeno preko 10 000 svetih pričesti. Uz svećenike, hodočasnike je posluživalo je 50-tak volontera Nacionalnog Svetišta svetog Josipa koji se okupljaju u različitim zajednicama župe.

U subotu 18. ožujka 2023., hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine od ranih jutarnjih sati, pristizali su u Nacionalno svetište svetog Josipa. Oko 2 000 ljudi, dovezeni u 35 autobusa, upućivali su molitve nebeskom zaštitniku hrvatskog naroda, nabavljali suvenire Svetišta.

Među hodočasnicima koji su te subote bili na Dubovcu u Nacionalom svetištu bio je i KAŠ-ev nekadašnji fotoreporter Darko-Dragec Pereško koji je prije jednog desetljeća preselio iz Karlovca u Košku u Slavoniji. Susret sa starim prijateljem i suradnikom bio je nažalost kratak. Premalo je bilo vremena da bi mu se odgovorilo na sve pitanja, svemu što ga je zanimalo o svom rodnom Karlovcu, otkako ga nema. Nakratko smo se prisjetili davnih dana kad je na svom omiljenom biciklu obilazio sportska događanja. Nikad mu ništa mu nije bilo teško otići odraditi i bili smo sigurni da će nam Dragec na vrijeme poslati fotografije.

Fali nam – ali što se tu može, sudbina ga je odnijela na drugu stranu Lijepe Naše. Sjećanja i uspomene na druženje i posao što smo zajednički odrađivali nikad neće nestati. Neka nam je on samo živ i zdrav do skorog ponovnog viđenja – u Karlovcu, a možda i u Koški.