MIX VIJESTI IZ HOO

Strijelac Petar Gorša postao 65. evidentni olimpijski kandidat za Igre u Parizu

Hrvatska ima i 65. evidentnog olimpijskog kandidata za ljetne Igre XXXIII. olimpijade u Parizu, a to je strijelac Petar Gorša.

Naime, iz Međunarodnog saveza sportskog streljaštva (ISSF) u Hrvatski streljački savez (HSS) stigla je potvrda osigurane norme u disciplini zračna puška 10 m. Prema renkingu na svjetskoj ljestvici te discipline, nije bilo teško zaključiti da je spomenuta kvota namijenjena Petru Gorši, trofejnom 36-godišnjem Bjelovarcu s klupskom iskaznicom solinskog Dalmacijacementa.

Bit će to Goršin peti olimpijski nastup, a prethodno je „nanizao“: Peking 2008., London 2012., Rio 2016. i Tokio 2020. godine. U disciplini zračna puška 10 m najbliže je olimpijskom postolju bio u Riju 2016. godine, kada je zauzeo 7. mjesto. Najbliže je olimpijskom odličju ukupno bio u Tokiju 2020. – u disciplini MK puška 50 m 3×40 hitaca zauzeo je 5. mjesto.

Petar Gorša je 65. evidentni olimpijski kandidat za Igre u Parizu, treći iz streljaštva. Prethodno su norme izborili Giovanni Cernogoraz (trap) i Goršin momčadski kolega Miran Maričić.

HOO/Vinko Knežević