MIX

Središnji sportski događaj ovog vikenda u gradu na četiri rijeke je međunarodni turnir u mini i super mini rukometu

Podsjetimo da se u drugom dvoboju polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske za odbojkašice igračice Kelteksa izgubile u Zagrebu ekipe Dinama te im je već sada započela stanka do jeseni i novog početka Superlige. Čeka se rasplet finala u kojem igraju Mladost i Dinamo. Ako pobijedi Mladost Karlovčanke ostaju druge i kao viceprvakinje zaslužit će srebrnu medalju, ako pak susret dobije pobijedi Dinamo, bit će treće.

21. OTVORENO PRVENSTVO KARLOVCA
Karlovac će u nedjelju biti domaćin prvog natjecanja međunarodnog turnira 21. Otvorenog prvenstva Karlovca u mini i super mini rukometu. Natjecanje ove nedjelje počinje u 9 sati, a svečano otvorenje bit će u 13 sati u dvorani na Rakovcu.

Natjecat će se sveukupno 191. ekipa djevojčica i dječaka (od 2012. do 2015. godišta). Dolaze ekipe iz gotovo svih dijelova Hrvatske, te iz Slovenije i BiH. Igrat će se u tri dvorane – ŠSD, dvorani „Mihajla Prezelja – Mitile“ na Dubovcu i dvorani Ekonomske škole. Natjecanje u nedjelju počinje u 9 sati, a svečano otvorenje bit će u 13 sati u dvorani na Rakovcu.

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – JUG
Četiri kola prija kraja prvenstva rukometaši Karlovca osigurali su naslov i povratak u Premijer ligu. Taman da izgube sve četiri utakmice biti će prvaci jer imaju dovoljnu bodovnu razliku.

U 19. kolu, ove subote, u dvorani kraj Korane od 17.30 sati igraju sa RK Zadar 1954. Nakon tog karlovačkog susreta preostaju im za odigrati još tri prvenstvene utakmice:

 1. kolo, 21. travnja: Arena Pula – Karlovac
 2. kolo, 29. travnja: Karlovac – Rudar Adria Oil
 3. kolo, 6. svibnja: Rovinj – Karlovac

Za pretpostaviti je da na utakmici ove subote sa Zadranima neće imati predstavljanje novog člana Premijer lige već da će za to slavlje pričekati posljednju utakmicu pred domaćom publikom, pretposljednje kolo (29. travnja) kad im na parket ŠSD dolazi RK Rudar Adria Oil.

 1. NOGOMETNA LIGA – CENTAR
  U 26. kolu 3. NL Centar u subotu, 15. travnja, nogometaši Karlovca 1919 igraju u Velikoj Gorici s NK Kurilovcem (16.30 sati).
 2. NOGOMETNA LIGA – SREDIŠTE
  U nedjelju, 16. travnja u 22. kolu 4. NL Središte Vojnićani igraju u Dubravi Zabočkoj s NK Rudarom (16.30 sati).
  ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA
  U 19. kolu 1. ŽNL igraju: Vatrogasac – Croatia, Zrinski Ozalj- Barilović, Ilovac – Draganić, Ogulin – Mladost, Slunj je slobodan.
  U nedjelju, 16. travnja u 16. kolu 2. ŽNL igraju: Dobra (Sveti Petar) – Plaški, Vrlovka – Oštarije, Dobra (Novigrad) – Petrova gora, Mrežnica – Frankopan i Cetingrad – Kupa. Slobodna je momčad NK Tuškani.

  HRVATSKA RUKOMETNA LIGA – ZAPAD
  U 20. kolu 2. HRL Zapad za žene igračice RK Š.R. Karlovac igraju u nedjelju u Zagrebu (20.30 sati) s Trešnjevkom.
  U 17. kolu 2. HRL Zapad za muške Dubovac igra s pulskom Verudom u Karlovcu, u ŠSD s početkom u 15 sati. U pretposljednjem kolu, u nedjelju 16. travnja, Karlovac II igra u dvorani OŠ Grabrik od 19 sati s Gospićem i taj bi susret mogao donijeti konačnu odluku o prvaku 2. HRL Zapad. Ogulinci u subotu (18 sati) gostuju u Crikvenici.
 1. B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA – SJEVER
  Odbojkašice Kelteksa II u nedjelju (16.30 sati) će u Zagrebu odigrati odgođeni susret pretposljednjeg 21. kola 1.B hrvatske lige Sjever s Dinamom II.

CROATIA OPEN
Veslački savez Zagreba, Hrvatski veslački savez i VK Croatia priređuju ovaj vikend 39. Međunarodnu regatu Croatia Open 2023 koja će se održati u subotu 15. i u nedjelju 16. travnja na regatnoj stazi Jarun. Nastup na ovoj najvećoj regati u ovom dijelu Europe prijavili su karlovački veslači/ce.