MIX

SPORTSKI VIKEND: Rukometaši i nogometaši igraju kraj Korane, odbojkašice sezonu započinju u Splitu…

Cilj pete etape Cro Race 2023 je u Ozlju: Utrka kreće u subotu, 30. rujna iz Crikvenice u 10:05 sati, cilj pete etape je u Ozlju, a dolazak biciklista u Ozalj očekuje se između 14:41 i 15:10 sati.

Nakon tri kola Hrvatski rukometni klub Karlovac ima 1 bod i posljednji je na ljestvici skupine A. U subotu, 30. rujna, u 4. kolu na domaćem parketu od 19 sati, igraju s RK Osijekom.

Mogla bi to biti utakmica odluke koju bi domaćin svakako trebao dobiti i popraviti bodovno stanje. Zato im je u subotu podrška s tribina itekako važna.

Rukometašima Dubovca ovog vikenda započinje prvenstvu i 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi južne skupine. U dvorani na Rakovcu u subotu od 17 sati igraju s riječkim Zametom.

Igračice Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac započele su prošli tjedan novu prvenstvenu sezonu porazom u Opatiji od ekipe RK Liburnije Opatije. U 2. kolu karlovačke rukometašice opet gostuju, odlaze u Crikvenicu k ekipi RK Murvice (19 sati).

Nogometni klub Karlovac 1919 je šesto prvenstveno kolo igrao u Hrvacama, a susret je završen pobjedom karlovačke momčadi. Karlovac je peti na ljestvici s 10. bodova, a u 7. kolu na domaćem travnjaku, u subotu 30. rujna od 18 sati, igraju s ekipom Dugog Sela.

NK Ilovac i NK Blato iz Zagreba odigrali su 6. kolo na travnjaku ilovačkog stadiona podjelom bodova. “Kanarinci” su peti na ljestvici s 10 bodova, a u 7. kolu, u nedjelju 1. listopada, igraju u Zaboku s ekipom Mladosti (10 sati).

U nedjelju od 16.30 sati igra se redovito kolo u 1. i 2. županijskoj nogometnoj ligi Nogometnog saveza Karlovačke županije.

  1. ŽNL: Vatrogasac – Dobra (sv. Petar), Vojnić ’95 – Barilović, Zrinski Ozalj – Croatia ’78, Mladost – Duga Resa 1929 i Ogulin – Slunj. Slobodan je Draganić.
  2. ŽNL: Kupa – Josipdol, Krnjak – Frankopan, Tuškani – Mrežnica, Dobra (Novigrad ) – Petrova gora, Plaški – Cetingrad i Oštarije – Vrlovka.

U 1. kolu odbojkaške Superlige Kelteksice igraju u subotu u Splitu (18.30 sati) gdje igraju s istoimenom domaćom odbojkaškom ekipom.

Općina Cetingrad u suradnji sa SRK Pedala Laganini u nedjelju 1. listopada od 9 sati organizira tradicionalnu biciklijadu “Cetingradska osmica”.

Biciklijada kreće iz Cetingrada, trasa je duga 44 km i vodi najljepšim brdskim i dolinskim predjelima oko Cetingrada, po ruti: Cetingrad – Batnoga – Tatar Varoš – Bilo – Cetingrad – Ruševica – Maljevac – Cetingrad

  • Kotizacije nema jer organizatori sve osiguravaju te je potrebno doći na start i odvoziti biciklijadu po prelijepom cetingradskom kraju – kaže Dario Matanić, tajnik karlovačke Pedale.