MIX

SPORTSKI VIKEND: Od košarkaškog hakla u Šancu do županijskog nogometnog prvenstva

Rukometaši Karlovca prvenstveno završavaju u Rovinju, nogometaši Karlovca i Vojnića igraju u Zagrebu, a u nedjelju se nastavlja prvenstvo u Prvoj i Drugoj županijskoj ligi

KOŠARKA
Dvadeset drugu godinu za redom karlovački ljubitelji košarke moći će pratiti još jedno izdanje ljetne košarkaške lige, ovaj puta pod nazivom, Karlovačka ljetna liga. I sistem lige je ponešto promijenjen pa će se nakon 10 kola, sada u kolovozu razigravati za plasman i to prvih šest momčadi. Legendarno košarkaško igralište u Šancu od ove subote, pa slijedeća dva mjeseca, biti će u znaku amaterske košarke. Prve utakmice su na rasporedu već od 16 sati, a raspored je slijedeći:

RUKOMET
U posljednjem 22. kolu prvenstva 12. Hrvatske rukometne lige južne skupine za sezonu 2022./23. rukometaši Karlovca odlaze u subotu Rovinj gdje igraju s istoimenom domaćom momčadi (19.30 sati). Kao i u zadnje dvije utakmica priliku za igranje dobit će mladi rukometaši, takozvana druga postava.

NOGOMET
Nogometaši Karlovca 1919 u nedjelju u 30. kolu 3. Nogometne lige Centar igraju u Zagrebu s NK Lučko (17 sati).

NK Vojnića ’95 u subotu igraju u Zagrebu gdje ih u 25. kolu 4. Nogometne lige Središte dočekuje momčad Španskog (17 sati).

U nedjelju, 7. svibnja igraju se susreti 23. kola 1. Županijske nogometne lige, od 10 sati igraju Ilovac – Ogulin, a od 17. 30 sati sastaju se Croatia ’78 – Draganić, Barilović – Mladost i Zrinski Ozalj – Slunj. Slobodan je Vatrogasac.

U nedjelju, 7. svibnja u 19. kolu 2. Županijske nogometne lige sve utakmice igraju se od 17.30 sati, a sastaju se: Mrežnica – Dobra (sv. Petar), Kupa – Dobra (Novigrad), Frankopan – Vrlovka, Tuškani – Plaški i Petrova gora – Oštarije. Slobodan je Cetingrad.