MIX

SPORTSKI VIKEND: Nogomet, rekreativna košarkaška liga i Karlovac Open

Na sportska borilišta u Karlovcu i Karlovačkoj županiji istrčat će nogometaši, u Šancu počinje Hakl liga, a u grad na 4 rijeke vraća se i Karlovac Open u taekwondou …

 1. HNL SREDIŠTE
 • Karlovački plavo-bijeli su na 5. mjestu prvenstvene ljestvice 3. Hrvatske nogometne lige Središte s 56 bodova te sada 2 kola prije kraja natjecanja zaostaju 3 boda za Trnjem i 1 iza Lučkog. U pretposljednjem 33. kolu 3. HNL Središte, u subotu 21. svibnja, NK Karlovac 1919 gostuje (17.30 sati) u Dugom Selu kod drugoplasirane momčadi NK Dugog Sela.
 1. HNL SREDIŠTE
 • Nogometaši Duga Rese 1929 su 15. mjestu na ljestvici 4. Hrvatske nogometne lige Središte s 14 bodova. U 27. kolu, u subotu, 21. svibnja, na uz Mrežnicu igraju s Mladosti iz Zaboka (17.30 sati).
 • Nogometaši iz grada na Rastokama ostaju fenjeraši, na posljednjem su 16. mjestu 4. HNL Središte s 8 bodova. U 27. kolu u nedjelju 22. svibnja (17.30 sati) na domaćem travnjaku dočekuju momčad Tondacha iz Bedekovčine.

ŽUPANIJSKE LIGE
Prošli vikend odigrane su redovite prvenstvene utakmice županijskog prvenstva u obje Županijske nogometne lige. Nogometaši Croatije ’78 i Vojnića ’95 uspješno su prošli gostovanja na Ilovcu i u Ogulinu. Šišljavić nažalost nije doputovao u Sveti Petar na utakmicu 20. kola 2. ŽNL.

 • 1. ŽNL: U nedjelju, 22. svibnja 2022. (17.30 sati) na rasporedu su utakmice 25. kola 1. Županijske nogometne lige, sastaju se: Draganić – Barilović, Korana – Mladost, Zrinski Ozalj – Ilovac, Croatia ’78 – Ogulin i Vojnić ’95 – Vatrogasac.
 • 2. ŽNL: U nedjelju se igraju i susreti 21. kola (17.30 sati) u 2. Županijskoj nogometnoj ligi, sastaju se: Dobra (sv. Petar) – Plaški, Šišljavić – Dobra (Novigrad), Kupa – Oštarije i Mrežnica – Cetingrad. Slobodni su Petrova Gora i Šišljavić.

KARLOVAC OPEN
U Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu u nedjelju će biti održan međunarodni turnir u taekwondou Karlovac Open 2022.. Početak je u 9.30 sati.

HAKL LIGA
U subotu, 21. svibnja, započinje još jedno izdanje košarkaške Hakl lige uz sudjelovanje 7 ekipa. Prvi dio prvenstva igrati će se do sredine srpnja nakon čega će uslijediti pauza do 15. kolovoza kada kreće razigravanja od prvog do sedmog mjesta. Igrati u Šancu i na Švarči kada igralište u centru grada bude zauzeto.

Raspored za subotu:

 • 18 sati Rakovac – Lavići
 • 19 sati Novi centar – Auto lim lak
 • 20 sati Duga Resa – River Monaco
 • Slobodna je momčad Šanca

PET KARLOVČANKI U HOKEJAŠKOJ REPREZENTACIJI

U Zagrebu se igra Svjetsko prvenstvo divizije II B u hokeju na ledu za žene. Boje Hrvatske reprezentacije brani čak pet Karlovčanki: Mia Primužak, Mia Šnajder, Dora Spudić, Leonarda Mikšić i Mirna Sertić.

Prvu utakmicu odigrale su 18. svibnja protiv ekipe Južne Afrike. U četvrtak, 19. svibnja igrale su protiv Australije. Potom imaju dan odmora (petak), nastavljaju s utakmicom protiv Islanda u subotu, a zadnjeg dana natjecanja igrat će protiv Turske.