MIX

SPORTSKA SUBOTA Nogometaši igraju uz Koranu, odbojkašice i rukometašice u dvorani, košarkaši na Dubovcu, a Korana klupskom regatom završava veslačku sezonu

FUTSAL U Sportskoj dvorani na Rakovcu u subotu se igra posljednje 3. kolo skupine C kvalifikacija za Europsko prvenstvo u futsalu za žene. Od 13:00 sati igraju Poljska i Slovenija, a u 16:30 se sastaju se Hrvatska i Portugal.

STOLNI TENIS Stolnotenisačice Aquaestila u Tovinom domu nastavljaju igrati susrete skupine C Europskog kupa. Raspored za subotu: od 10 sati: Linares – Kazan i Aquaestil – Budapesti, od 17 sati: Linares – Aquaestil i Uniao – Budapesti. U nedjelju igraju od 10 sati Linares – Uniao i Kazan – Aquaestil.

ODBOJKA Odbojkašice Karlovca u 4. kolu Superlige dočekuju u Karlovcu šestoplasiranu Rijeku CO. Utakmica se igra u Sportskoj dvorani na Rakovcu u subotu s početkom u 20:00 sati.

KOŠARKA Košarkaši Šanca u 2. kolu 2. Hrvatske košarkaške lige Zapad igraju s momčad Kvarner Juniora iz Rijeke. Utakmica se igra su subotu od 17:30 sati u OŠ Dubovac, sportskoj dvorani ‘Mihajla Prezelja Mitile’.

VESLANJE Veslački klub Korana zatvorit će ovogodišnju veslačku sezonu na vodi tradicionalnom Jesenskom klupskom regatom koja će se održati u subotu 23. listopada na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu, sa početkom u 11:00 sati. Dužina staze je 500 metara tako da gledatelji mogu pratiti natjecanje veslačica i veslača od starta do cilja. Nastupit će regatni veslači ali polaznici Škole veslanja. Prilika je to svima da pokažu što su naučili tijekom ovogodišnje veslačke sezone, a građanima je to prilika da na djelu vide budućnost veslanja u Karlovcu.

NOGOMET Nogometaši Karlovca 1919 u 12. kolu 3. Hrvatske nogometne lige Središte igraju u subotu od 17:00 sati na stadionu uz Koranu s četvrtoplasiranom momčadi NK Lučkog.

U 10. kolu 4. Hrvatske nogometne lige Središte (skupina A) nogometaši Duge Rese 1929 gostuju u Svetoj Klari kod Poleta, a Slunj u Brezovici kod istoimenog domaćina. Obje ove utakmice igraju se u subotu od 15:30 sati.

U nedjelju od 15:00 sati na pomoćnom igralištu u Mekušanskom polju, nogometašice karlovačke 4. Rijeke, u utakmici 5. kola 2. Hrvatske lige, igraju s drugoplasiranom ekipom Hajduka iz Splita.

U 10. kolu 1. Županijske nogometne lige NSKŽ igraju: Ilovac – Zrinski Ozalj, Draganić – Vatrogasac, Barilović – Mladost, Croatia ’78 – Ogulin i Korana – Vojnić 95, a u 9. kolu 2. ŽNL se sastaju: Petrova gora – Cetingrad, Mrežnica – Oštarije, Kupa – Dobra (Novigrad), Šišljavić – Dobra (Sveti Petar), Frankopan – Plaški.

RUKOMET U nedjelju (16:30) u dvorani kraj Korane rukometašice RK Škola rukometa Karlovac, u 4. kolu 2. Hrvatske rukometne lige Zapad igraju s drugom ekipom zagrebačke Lokomotive.

Ivan Rukavina: ‘Odlazimo bez pritiska pobjeda, igramo na pobjedu pa što bude’

HRK Karlovac utakmicu 7. kola Paket24 Premijer lige, inače posljednju u prvom krugu dijela sezone u ligi A igraju u nedjelju (19:00) s Goricom u Velikoj Gorici.

Prije ovoga kola karlovački rukometaši imaju 4 pobjede i 2 poraza i s 8 bodova su treći na ljestvici, dok je domaćin RK Gorica na 4. mjestu s 3 pobjede i isto toliko poraza.

Karlovčanin Ivan Rukavina nakratko je nosio dres Sesveta, kluba koji je u susjedstvu velikogoričke momčadi, pa smo ga upitali kakav rezultat možemo očekivati u dvoboju trećeg i četvrtog na ljestvici Premijer lige.

– U dobroj smo formi. Računamo da u Gorici neće biti lako ali se nadamo pozitivnom rezultatu. Odlazimo bez pritiska pobjeda, igramo na pobjedu pa što bude – kratko nam je rekao Ivan Rukavina, u karlovačkoj pobjedi nad Dubravom najbolji domaći igrač. Neka takav bude i u Gorici i svi zadovoljni.

Foto: R. Fajt/Kaportal