MIX VIJESTI IZ HOO

Sedam medalja stiže iz ciparske Larnace, s EP-a u karateu za mlađe seniore, juniore i kadete

Čak sedam medalja stiže u Hrvatsku iz ciparske Larnace, s Europskog prvenstva u karateu za mlađe seniore, juniore i kadete.

U mlađeseniorskoj konkurenciji reprezentativka Ema Sgardelli osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 50 kg. Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, na putu do finala ostvarila je uvjerljive pobjede protiv Azerbajdžanke Khumar Alibayove (4-0), Slovakinje Lucije Mrazove (7-1) i Španjolke Sofie Line Verdes (5-1). U finalu je poražena od Francuskinje Assme Charif (2-4).

Naš muški predstavnik u natjecanju mlađih seniora, Dario Gluhinić, tijesno je izgubio u kategoriji +84 kg dvoboj za brončano odličje od Crnogorca Nemanje Jovovića (0-1).

U Larnaci je održano i EP za kadete i juniore, a Hrvatska je osvojila šest odličja. Juniorskim broncama okitili su se Mia Čačko (-66 kg) i Max Fajerbach (+76 kg). Čačko je uvjerljivo svladala Rumunjku Antoniu Manicu (12-2), dok je Fajerbach bio bolji od Belgijca Jadoula Erwana 2-1.

Kadetsko srebro pripalo je Lovri Maslovu (-52 kg), koji je u finalu minimalno izgubio od Belgijca Matta Rombeauxa (0-1), a bronce su osvojili Aida Trstenjak (-47 kg), Korina Klarić (-54 kg) te kadetsko-juniorska momčad u katama. Trstenjak je bila bolja od Latvijke Jevgenije Konajeve sa 4-1, Klarić je svladala Engleskinju Anthony Shanae sa 2-0, a u kadetsko-juniorskom susretu za broncu hrvatska momčad pobijedila je izabranike Crne Gore.

Na Europskom prvenstvu je sudjelovalo ukupno 1114 natjecatelja iz 48 država.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita mladim karatašicama i karatašima osvajanje sedam medalja na EP-u u ciparskoj Larnaci!


HOO IZRAZIO SOLIDARNOST S POTRESOM POGOĐENIM GRAĐANIMA TURSKE I SIRIJE, MATEŠA I KRAJAČ UPUTILI BRZOJAVE SUĆUTI

Nakon što su južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju u ponedjeljak rano ujutro i potom prijepodne pogodila dva razorna potresa (magnitude 7,8 i 7,5 stupnjeva prema Richteru), u kojima je poginulo više tisuća ljudi, iz cijelog svjeta stižu poruke potpore i konkretne materijalne pomoći.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač izrazili su solidarnost s olimpijskim i sportskim zajednicama Turske i Sirije, kao i sa svim građanima koji su izgubili svoje članove u potresom pogođenim krajevima. Uputili su i brzojave sućuti nacionalnim olimpijskim odborima Turske i Sirije.

Dragi prijatelji,
duboko nas je pogodila i uznemirila vijest o razornom potresu koji je pogodio vaše države, a dodatno i činjenica da se broj stradalih ljudi iskazuje u tisućama. Istinski suosjećamo s vama u toj velikoj tragediji. U osobno ime i u ime hrvatske olimpijske zajednice izražavamo duboku sućut obiteljima stradalih u vašim državama!


HOO/Vinko Knežević Foto: FaH