MIX

SANDA PERKOVIĆ: Nositi zastavu ogromna mi je čast i ponos!

Osvoji li Sandra treće uzastopno zlato, stat će uz rame s velikankama svjetskog sporta kojima je to već pošlo za rukom – gimnastičarkom Latinjinom, plivačicama Fraser, Thompson i Egerszegi, klizačicom Rodninom, atletičarkom Ashford, kajakašicom Fischer i mačevateljicom Vezzali.

– Igre u meni bude poseban osjećaj, normalno da sam uzbuđena. Pokušavam biti što mirnija, fokusirana, spremna jesam – rekla je Perković pred novinarima na zagrebačkom aerodromu.

Bit će i prva žena koja će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara.

– Nositi zastavu na OI ogromna je čast i ponos. Da mi je netko rekao 2000. godine, kada sam gledala OI u Sydneyu i kada je Zoran Primorac bio stjegonoša, da ću ja predvoditi sve nas sportaše u lov na nove rezultate i nove pobjede, rekla bih mu da je lud. I, evo, 21 godinu kasnije postajem prva žena koja će nositi zastavu na Ljetnim olimpijskim igrama za Hrvatsku. Još veću čast čini mi Josip Glasnović, moj kolega i susjed iz Dubrave. Dubrava kao dobro znano ‘olimpijsko selo’ ima svoja dva stjegonoše na Igrama. Nadam se da ću dostojno i časno nositi zastavu. Veselim se tom danu, veselim se 23. srpnja 2021. kada ću izaći na taj stadion – poručila je u ranijem razgovoru Perković.

Izvor: Večernji list Foto: FaH