MIX

Prvi Sunset Sports Media Festival započeo cocktail partyjem

Prvi Sunset Sports Media Festival započeo je neformalnim druženjem svih sudionika ovog događanja te njihovih uzvanika na prigodnom cocktail partyju održanom u Falkensteinerovom hotelu Iadera u Punta Skala u Petrčanima, kraj Zadra gdje su sportske i medijske zvijezde smještene za održavanja Festival

Do 11. lipnja Zadar je formalno domaćin Sunset Sports Media Festivala, projekta koji postavlja nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja. Riječ je o spoju globalne sportske i medijske industrije koji okuplja najveće profesionalce u svijetu sporta.

ZANIMLJIVA PREDAVANJA

U programu sudjeluju svjetske zvijezde, slušati će se predavanja vrhunskih sportskih profesionalaca te marketinških i medijskih stručnjaka, a teme su vrlo zanimljive i aktualne. Izuzetno zanimljiva predavanja, atraktivni paneli i prezentacije kreću nakon formalnog otvorenja Festivala u zadarskom Arsenalu, kada je na rasporedu predavanje “The Future of Serie A”, na kojem ćemo doznati kako se jedna od najprestižnijih svjetskih nogometnih organizacija iz svojih najmračnijih trenutaka uspjela izvući neokrznuta, i kako planira rasti u godinama koje dolaze.


Četvrtak, 9. lipnja
Opening night cocktail @ THE GARDEN, 8 pm

Petak, 10. lipnja
11 am -11:45 am: “The Future of Serie A” / Diletta Leotta,
Michele Ciccarese, Ughetta Ercolano. Moderator: Cindy Marina
12 am – 12:45 am: “Women in Sports” / Diletta Leotta, Amanda
Guerra, Mirna Zidarić, Zdenka Zrilić. Moderator: Kate Abdo
1 pm – 1:45 pm: “Marketing in Sports” / Ray Lewis, Sasha
Savic, Alexa Vojvodic. Moderator: Cindy Marina
2 pm – 3:30 pm Lunch break
3:30 pm – 4:15 pm: “The Power of Story” / Pete Radovich.
Moderator: Kate Abdo
4:30 pm – 5:15 pm: “Athletes Owning Their Brands – The
Edelman Way” / Julian Edelman, Assaf Swissa, Samuel Biggers.
Moderator: Amanda Guerra

Subota, 11. lipnja
11 am – 11:45 am: PANEL TO BE DETERMINED
12 am – 12:45 am: “Started from the Bottom, Now We’re Here”
/ Debola Adebanjo, Marco Messina, Ivona Hemen. Moderator:
Cindy Marina
1 pm – 1:45 pm: “Sports Production in the New World” /
Stephen Espinoza, Barney Francis. Moderator: Amanda Guerra
2 pm – 3:30 pm: Lunch break
3:30 pm – 4:15 pm: PANEL TO BE DETERMINED
4:30 pm – 4:45 pm: WORLD FREESTYLE FOOTBALL
SHOWCASE / Daniel Wood and Amanda Guerra.
5 pm – 6 pm: “Football vs. Football” / Julian Edelman, Ray
Lewis, Peter Schmeichel, Pete Radovich. Moderator: Kate Abdo


POZNATI NA OKUPU

Diletta Leotta, talijanska radijska i TV voditeljica, zaštitno je lice multimedijalne platforme i streaming servisa DAZN, zadnjih se godina prometnula u jedno od najprepoznatljivijih lica na europskoj nogometnoj sceni. Peter Schmeichel, jedan od najvećih golmana koje je nogometni svijet ikada imao, ima impresivan popis trofeja koji uključuje tri Nagrade za najboljeg vratara svijeta, zlatnu medalju s Danskom na Euro 1992. godine i prestižnu trostruku krunu s Manchester Unitedom 1999. godine, a trenutačno uživa u svojoj ulozi Global Ambassador za Manchester United te radi kao TV analitičar na CBS Sports. Julian Edelman, bivši hvatač američkog nogometa koji je igrao u NFL-u 12 sezona za New England Patriotse, trostruki je Super Bowl prvak koji je osvojio Super Bowl MVP počast u 2019. godini, a nakon završene igračke karijere, suosnivač je Coast Productions i trenutno radi kao TV analitičar ekipe “Inside the NFL” na CBS/Paramount+. Ray Lewis, smatra se jednim od najboljih obrambenih igrača u NFL povijesti, dvostruki je osvajač Super Bowla i Super Bowl MVP koji je cijelu svoju 17-godišnju karijeru proveo igrajući linebacker za Baltimore Ravens. Nakon završetka karijere, primljen je u Kuću slavnih profesionalnog nogometa 2018. godine, a trenutno glumi u CBS-ovoj novoj top trending emisiji “Izvan ruba”

Osim njih, na predavanjima u zadarskom Arsenalu sudjelovati će i Pete Radovich, kreativni direktor CBS Sports od rujna 2009, koji je u međuvremenu postao viši kreativni direktor i potpredsjednik produkcije. 41-struki je dobitnik nagrade Emmy u 17 različitih kategorija, a također je i producent-koordinator za “Inside the NFL” na Paramount+ i producent za CBS-ovo izvještavanje o NFL-u, NCAA prvenstvu, golfu, kao i drugim velikim sportskim događajima.

Na službenom otvorenju sve sudionike i goste pozdravio je Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

  • Sretan sam što imam prigodu sudjelovati na prvom izdanju Sunset Sports Media Festivala i to ovdje u Zadru u Hrvatskoj. Vama uvaženi predavači koji ste odvojili svoje vrijeme i odlučili ga podijeliti s nama te nam prenijeti vaša iskustva i saznanja želim izraziti posebnu zahvalu. Dvije su djelatnosti po kojima je Hrvatska poznata i konkurentna u svijetu, a to su sport i turizam te čvrsto vjerujem kako i ovaj Festival ima svoju ulogu u promociji RH. Hvala organizatorima što su prvi put na jednom mjestu u Hrvatskoj okupili svjetski poznate sportaše, sportske djelatnike, predstavnike sportskih medija i sve ljubitelje sporta, i to u pravom trenutku kada nakon korona pauze sport ponovno uveseljava navijače diljem svijeta – istaknuo je Družak.

IZVRŠNI ODBOR HZSN NA MEDIA FESTIVALU

Nazočan je bio i Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara: Vinko Knežević, Stjepan Balog, Ivana Lukačić, Zlatko Karlo, Robertino Šalinović i Ante Župan s predsjednikom Jurom Ozmecom i glavnim tajnikom Marijanom Bakićem. U Zadarskoj županiji primio ih je župan zadarski Božidar Longin kojom prigodom mu je uručena i plaketa HZSN, a poslije je održana i redovita sjednicu   Izvršnog odbora HZSN-a. Sjednici su nazočili još i predsjednik Sekcije HZSN Zadar Željko Kapelari i član Branko Tabak.

Sastanku s novinarima nazočili su i županovi suradnici: Ivan Šimunić, pročelnik za kulturu, obrazovanje i šport i Ante Sjauš, pročelnik za gospodarstvo i turizam.