MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

PROBLEMI S COVIDOM-19: Otvorena je „pandorina“ kutija i prikazano je realno stanje kvalitete sporta u Karlovačkoj županiji

Ovo što se dogodilo s Covidom-19 na neki način je i dobro. Građani se sad mogu uvjeriti u realnu, stvarnu kvalitetnu sporta, odnosno jačinu ranga u kojem se natječu klubovi iz naše županije, kao i u individualnu kvalitetu naših sportašica i sportaša.

Povjerenik za natjecanje Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Ante Ančić donio je odluku o odgodi natjecanja svih mlađih uzrasta i kategorija, seniorskih ženskih natjecanja 1. 2. i 3. stupnja natjecanja, seniorskih muških natjecanja 1., 2. i 3. stupnja natjecanja te svih kup utakmica. Ova odluka odnosi se na sve karlovačke rukometne klubove i selekcije koje su do sada bile u natjecanju uključujući i seniorski momčad HRK Karlovac koja igra 1. Hrvatsku rukometnu ligu Jug, kao i seniorsku ekipu RK Škola rukometa Karlovac koja nastupa u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi Zapad.

Zahvaća i zabranu nastavka treniranja tako da će karlovački rukometaši i rukometašice praktički prije roka završavaju jesenski dio natjecanja.

Ne odnosi se na natjecanja u 4. stupnju, ili najviše stupnju natjecanja rukometašica u Hrvatskoj (1. HRL) i 5. najvišem stupnju natjecanja rukometaša, na konkurenciju u Paket 24 Premijer rukometnoj ligi.

Dakle, ova odluka HRS-a donijeta temeljem novih strožih mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa ne odnosi se samo na rukomet već i na sva ostala natjecanja i klubove u RH, a koje je jučer donijela Vlada Republike Hrvatske. Obuhvaćaju i prekid treninga i natjecanja, za sve osim sportaše 1., 2. i 3. kategorije po kategorizaciji HOO-a te ekipe koje se natječu u najvišim stupnjevima natjecanja.

S jedne strane, to znači da će u Karlovačkoj županiji s treninzima i natjecanjima do daljnjega moći nastaviti samo stolnotenisačice Aquaestila, kuglačice Ogulina i bejzbolaši Olimpije koji zadovoljavaju uvjete iz Odluke, nastupaju u najvišem rangau natjecanja u Republici Hrvatskoj.

S druge strane ovime je otvorena „pandorina kutija“. Ovo što se dogodilo s Covidom-19 na neki način je i dobro jer se građani tako najbolje mogu uvjeriti u realnost, u stvarnu kvalitetnu sporta, odnosno jačinu ranga u kojem se natječu klubovi iz naše županije, kao i u individualnu kvalitetu naših sportašica i sportaša.