MIX

Preminula je Edita Gojak: Bila je i ostala legendarna spikerica, voditeljica, urednica glazbenog programa i prevoditeljica

Nikad joj nije bilo teško, ako je zatrebalo, nedjeljom doći na Radio Karlovac da bi pomogla i čitala vijesti za nekadašnju emisiju Sportska nedjelja.

Edita Gojak je rođena 11. kolovoza 1935. u Karlovcu, a preminula je u domu za starije u Netretiću u noći na ponedjeljak. Živjela je skromno u Karlovcu sama u stanu prepunom knjiga. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Karlovcu a Filozofski fakultet u Zagrebu. Radila je i kao prevoditeljica za potrebe Skupštine općine Karlovac i Grada Karlovca. Radila je i kao turistički vodič.

U Radio Karlovac došla je u ljeto 1962. godine, nedugo nakon početka rada i ostala do mirovine. Bila je i voditeljica glazbenog natjecanja Vaga. Pokrenula je prijateljstvo s talijanskim gradom Alessandrijom, a 2009. godine proglašena je i počasnom građankom tog grada zbog promicanja prijateljstva, kulture i suradnje između gradova Karlovca i Alessandrie te Karlovačke županije i Provincie di Alessandria. Za vrijeme Domovinskog rata istaknula se humanitarnim radom.

Zbog njezine osobnosti i života obilježenog iskrenošću, dosljednošću, skromnošću i poštenjem s pravom se može reći da je bila istinski humanist. Bila je i ostala legendarna spikerica, voditeljica i urednica Radio Karlovca, mentorica brojnih generacija djelatnika ove lokalne radijske postaje.