MIX

KORONA i SPORT: Ima li smisla nastaviti s natjecanjima pod ovakvim uvjetima?

Koronavirus je opet ušao među plavo-bijele nogometaše s “Čavleka”. Zasad je potvrđen pozitivan korona virus samo kod jednog igrača koji je bio zaražen. Nije bio na treningu s ostalim igračima već na utakmici u subotu, tako da seniorska momčad nesmetano nastavlja s treninzima.

NK Karlovac 1919 je ovaj vikend trebao gostovati u Petrinji kod Mladosti, no utakmica je odgođena za 4. studenog zbog samoizolacije Petrinjaca pa će trener Ćuk ima dva tjedna više prostora pripremiti momčad za domaći ogled 12. kola protiv HAŠK-a 1903.

Nogometaši Karlovca 1919 ostvarili su u 10 prvenstvenih utakmica jednu pobjedu i 9 poraza te su posljednji 18. na prvenstvenoj tablici s 3 boda.

Podsjetimo još i da su dvojica rukometaša Karlovca pozitivna na koronavirus te da je seniorska momčad stavljena u samoizolaciju. Zbog nastale situacije odgođene su utakmice 3. i 4. kola 1. HRL Jug koje je Karlovac trebao igrati kod kuće s Trogirom i u gostima kod Buzeta.

Ovo je drugi prodor koronavirusa u taj karlovački klub. Uoči početka prvenstva zaraza je bila potvrđena jednom igraču. Tada ostatku momčadi nije bila propisana samoizolacija, ipak je odgođena utakmica 1. kola s momčadi Senja.

Sportska natjecanja, ne samo u Karlovcu već i u Hrvatskoj, imaju tako sve neobičnije uvjeti i obličja. Česte odgode razlog su možda i za razmišljanja ima li uopće smisla nastaviti s natjecanjima pod ovakvim strogim uvjetima ili treba olabaviti mjere. Možda i prekinuti prvenstva?