MIX

OVO JE NAJBOLJA REKLAMA: Britanski mediji oduševljeni Mateom Jelić, pogledajte reakcije

Hrvatska je osvojila prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Izvanredna Matea Jelić slavila je u finalu protiv britanske predstavnice Lauren Williams, piše Gol.hr

Iako je 15 sekundi prije kraja imala bodovni zaostatak, Matea je na kraju slavila rezultatom 25:21 i osvojila ukupno petu medalju za hrvatski taekwondo. Izazvalo je to nevjerojatno oduševljenje diljem Hrvatske, ali i divljenje u britanskim medijima koji su ovu borbu nazvali najboljom reklamom za ovaj sport.

“Lauren Williams prisiljena je zadovoljiti se srebrom nakon mučnog poraza u sjajnom povratku Jelić”, naslov je Daily Maila.

Daily Mirror je napisao da je Williams bila jako blizu zlatne medalje, ali onda je hrvatska predstavnica Matea Jelić izvela sjajan potez. Kako kažu, bio je srce drapajući kraj prekrasnog dana za britansku tekvondašicu.

BBC navodi: “Oh ne, Velika Britanija je izgubila u posljednjim sekundama, Lauren Williams osvojila je srebrnu medalju, ali bila je tako blizu. Hrvatica Matea Jelić je olimpijski pobjednik”.

Lutalo Muhhamed, dvostruki osvajač olimpijske medalje za Veliku Britanju u taekwondu, bilo je pun lijepih riječi za Mateu. “Matea je odlično odradila ovu borbu, moram joj to priznati. Pokazala je da ime srce šampiona. Tako se vratiti u borbu, a imaš samo 20 sekundi do kraja i izvući takav udarac u glavu, to joj je donijelo titulu olimpijske pobjednice”.

Muhammed je rekao da je ovo borba bila najbolja promocija za sport kao što je taekwondo. “Ovo je razlog zašto je ovaj sport toliko uzbudljiv i dinamičan, pa čak i za mene koji sam cijeli život u sportu, ova borba je najbolja reklama za taekwondo. Bilo je toliko pobjeda u posljednjih 10 ili 20 sekundi, to vam pokazuje da ne možete odvojiti pogled s televizijskog ekrana ni na sekundu”.

Foto: FaH


KAKVA LUDNICA Evo kako su Splićani dočekali olimpijsko zlato

Hrvatska tekvondašica Matea Jelić osvojila je zlatnu medalju na olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što je nekoliko puta na velikim natjecanjima u zadnjim sekundama ostajala poražena. Jelić je pomela konkurenciju i zasluženo osvojila prvo zlato u povijesti hrvatskog tekvandoa.

Splitski klub objavio je snimku slavlja na Instagramu: https://direktno.hr/sport/kakva-ludnica-evo-kako-su-splicani-docekali-olimpijsko-zlato-239754/

Izvor: Instagram