MIX

OLIMPIJSKE IGRE: Na borilišta izlaze vaterpolisti u četvrtfinalu protiv Mađarske, Ivan Huklek lovi broncu …

Nakon Josipa Čorka, koji je osvojio srebro na OI u Münchenu 1972., i olimpijskog pobjednika iz Los Angelesa ‘84., Vlade Lisjaka, hrvatsko je hrvanje u srijedu u borbi za treće odličje u povijesti Igara. Prvo od kako nam je samostalne domovine.

Sjajni Ivan Huklek (do 87 kg), koji je poradi laganije sličnosti s prezimenom već dobio nadimak “Hrvatski Hulk” ili “Hulk iz Sesveta”, bit će u srijedu u prilici ući u povijest hrvatskog hrvanja. Oko podneva, vjerojatnije nešto malo kasnije (program počinje oko 11.15 sati, a borbe za broncu do 87 kg su 7. i 8. na rasporedu), Ivan Huklek će u borbu za brončano odličje.

U ranim jutarnjim satima, Huklek je saznao ime svog protivnika. Gruzijac koji se bori pod srpskom zastavom, Zurai Datunašvili pobijedio je u repesažu Bachira Sida Azarija iz Alžira i izborio borbu za broncu protiv našeg Ivana Hukleka. Datunašvili je ozbiljan hrvač koji je ove godine osvojio naslov prvaka Europe u ovoj kategoriji u Varšavi, a u repesažu je slavio s 5:1.

VATERPOLO 12.50 – HRVATSKA – MAĐARSKA, četvrftinale

Barakude danas protiv aktualnog prvaka Europe igraju četvrtfinale i traže nastavak puta prema još jednom odličju s olimpijskih igara. Ovo je ona “druga stepenica” o kojoj je pričao izbornik Tucak prije odlaska u Tokio. Prva je bila prolazak skupine, druga je četvrfinalna utakmica, a treća i četvrta … Ajmo o tomu kasnije. Korak po korak. Onako kako to čine i Barakude.

Hrvati u vaterpolu na ovim Igrama obožavaju izgleda dobivati susjede. “Maznuli” smo Crnogorce i Srbe, dobro Kazahstan je malo dalje (ali jest susjedni kontinent). Sada nam dolaze novi susjedi, oni sjeverni.

KAJAK/KANU (mirne vode)

Vanesa Tot (kanu) je u kvalifikacijama C1-200 metara izborila četvrtfinale, ali nije uspjela ući u polufinale. U velikoj borbi za polufinale bila je peta, a prve dvije prošle su dalje.

Anamaria Govorčinović (kajak jednosjed) se u kvalifikacijama K1-500m uspjela plasirati u četvrtfinale, u kojem je na kraju bila četvrta i nažalost, nije uspjela izboriti prva tri mjesta koja vode u polufinale.

Nastup obje naše predstavnice u kajaku i kanuu velik je uspjeh sam po sebi, s obzirom na jako mala ulaganja i činjenicu da Hrvatska već 13 godina u ovim sportovima nije imala predstavnika na olimpijskim igrama.

Foto: Jack Guez/AFP