MIX VIJESTI IZ HOO

Od 14. do 16. listopada novo atraktivno izdanje Sport Festa u Poreču

Trodnevno sportsko druženje koje kontinuirano predstavlja vrhunske konferencijske predavače, sajamske izlagače te iznimno velik broj sportskih natjecanja i događanja za sve uzraste posjetitelja, već petu godinu zaredom održat će se u Poreču (od 14. do 16. listopada).

Nakon inicijalnog zagrebačkog izdanja, Istra je tako postala pravi dom Sport Festa koji će ponovno okupiti fanove sporta, a posjetitelji dosadašnjih izdanja ovog sportskog druženja sada se već broje u tisućama.

Konferencijski dio s uvijek stručnim i proslavljenim predavačima daje posebnu draž cijelom vikendu pa se tako i ove godine očekuju važni akteri iz svih sfera sporta. Među konferencijskim predavačima bit će: Goran Šprem, Vedran Ćorluka, Mirela Kardašević, Lukša Jakobušić, Tonči Stipanović, Sandra Perković, Josip Pavić, Barbara Matić, Lara Cvjetko, Mirna Zidarić

Atraktivnost Sport Festu daje i sajamski dio koji okuplja velik broj izlagača sportskih trendova i opreme, a među njima je i Hrvatski olimpijski odbor, te brojni savezi i klubovi. I ove godine posjetitelji će moći obići mnoštvo interaktivnih štandova, na kojima će se „iz prve ruke“ upoznati s najnovijim trendovima treniranja, sportske prehrane, s aktivnostima nacionalnih sportskih saveza i klubova te otkriti još mnogo toga zanimljivoga.

Gledatelji će također moći uživati u Red Bull BMX akrobacijama, nastupima vladara visina odnosno Dunking Devilsa i sami isprobati intenzivne Fit & Fun treninge na mini trampolinima.

U suradnji sa SK Azur iz Umaga, u subotu (od 12 do 16.30) i nedjelju (od 10 do 12) za sve posjetitelje bit će priređena mala škola skatea. Ispred dvorane Žatika, svi zainteresirani će moći saznati sve o tom novom olimpijskom sportu (skateboarding), ali i isprobati ‘skejtanje’.

Hrvatski športski muzej predstavit će se izložbom i radionicama za školarce naziva “Sport kao igra”, a dvorana Žatika ponudit će još mnogo zabavnog, edukativnog i interaktivnog sadržaja. Dva posebno zanimljiva noviteta bit će održavanje kazališne predstave „Kakva ti je žena, takav ti je život“, hit komedije Dragana Marinkovića Mace, te open-air koncert Dražena Turine Šajete.

Na štandu HOO-a će i ove godine biti VR (Virtual Reality) igra Summer Sports, koja je bila hit prošlogodišnjeg sajma. VR Summer Sports prva je sportska VR igra proizašla iz inkubatora PISMO iz Novske, a koja je izdana za globalno tržište. Igrač u ovoj VR igri može odigrati 10 olimpijskih sportova.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, uz podsjetnik da je sav sadržaj Sport Festa (osim konferencije!) besplatan, zahvaljujući podršci Istarske županije, grada Poreča te glavnog partnera Valamara. Otvorenje 6. izdanja Sport Festa je 14. listopada u 10.30 u dvorani Žatika.

Izvor: SN/HOO Foto: Novi list