MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

OBRAZOVANJE I SPORT: Četiri bivše ozaljske rukometašice izabrale taj put upisujući kineziološki fakultet

Zadaća rada sportskih klubova prije svega je potaknuti da bavljenje sportom bude dio svakodnevog života građana. Jedan od načina je i uz dodatnu nadogradnju kroz obrazovanje.

  • U zadnjih nekoliko godina čak četiri naše bivše ozaljske rukometašice taj put su izabrale upisujući kineziološki fakultet, a još nekoliko djevojaka i kroz izobrazbu za sportsku fizioterapiju. Rezultati ulaganja u sport i obrazovanje nisu vidljivi isti tren, ali lokalna sredina koja prepoznaje vrijednosti tog ulaganja ide u pravom smjeru – ističe Albert Bukovac, prof. Kineziologije.

Ovo je lijepa i dobra vijest samo … Budu li Ozaljčanke, buduće profesorice Kineziologije nakon završetka svoje znanje moći prenositi u svom gradu Ozlju, Karlovcu ili Karlovačkoj županiji, ili će „trbuhom za kruhom“ biti primorane posao potražiti u nekoj drugoj sredini, na to nažalost neće moći utjecati. To neće ovisiti samo o njima već i o politici koja nam, kad je zapošljavanje u pitanju, „kroji gače“ već odavno, a sličnih primjera je nažalost sve više.