MIX

NOVINARSKE NAGRADE: 10 koraka do AIPS-ove nagrade

Nagrade AIPS Sport Media 2020 ove nam godine donose posebnu strast, predanost i smjelost. To su ključne riječi za pomoć svijetu sportskog novinarstva da se oporavi od poremećaja koji su uzrokovani pandemijom.

Više od bilo kojeg drugog izdanja, ove godine predstavljaju slavlje sportske medijske izvrsnosti i neiscrpnosti sportskih vrijednosti diljem svijeta. Sudjelovati znači pridružiti se ovom slavlju, pružiti bolju vidljivost vašem talentu i, što je najvažnije, time pomažete svijetu novinarstva da se bori protiv prijetnji koje utječu na svijet medija naše ere.

Budite dio toga. Otkrijte kako.

1) Napravite račun na web stranici AIPS Sport Media Awards: https://aipsawards.com/sma/register

2) Prijavite se svojom e-adresom i zaporkom: https://aipsawards.com/sma/

3) Popunite odjeljak “Moj profil” s vašim osobnim podacima.

4) Kliknite “Dodaj prijave”. Ispunite dio 1 “Vaša prijava”. Odaberite kategoriju i (ako je primjenjivo) potkategoriju vašeg prvog podnošenja. Napišite naslov i opišite ga s manje od 1000 znakova.

5) Ispunite sada dio 2 “Datoteke i podaci”. Prenesite vezu, datoteku ili oboje, ovisno o kategoriji. To može biti PDF ili Word za pisane članke, JPG za fotografije ili video ili audio datoteku. Možete i poslati linkove, ali samo s otvorenih stranica.

6) Odaberite je li vaša prijava na engleskom (Da / Ne). Ako nije na engleskom jeziku, molimo navedite jezik. Imajte na umu da prijave mogu biti na bilo kojem jeziku. Preporučljivo je, ali ne i obvezno, poslati i engleski prijevod.

7) Navedite naziv medija u kojem je prijava objavljena / emitirana i napišite datum objave. Zapamtite: svi radovi moraju biti urađeni / objavljeni između 8. listopada 2019. i 7. listopada 2020. godine.

8) Odaberite Da / Ne ako je datum objave vidljiv na vašoj datoteci / poveznici.

9) Ako trebate priložiti dokaz o publikaciji (tj. PDF, naslovnicu časopisa, snimke zaslona itd.), imate zasebno područje za učitavanje pratećih dokumenata / veza. To isto područje vrijedi u slučaju da želite poslati engleski prijevod ili transkript vaših audio / video datoteka na izvornom jeziku.

10) Ako ste spremni, možete odabrati Pošalji. Ako želite unijeti promjene u podnesku, idite na “Moji prilozi”. Možete izbrisati, dodati ili promijeniti bilo što u bilo kojem trenutku.

Ako je vaša prva prijava bila za kategoriju Mladi izvjestitelj (Young Reporter) ispod 30 godina, molimo vas da imate na umu da vaša druga prijava mora biti u bilo kojoj od ostalih kategorija (Pisanje, Fotografija, Video, Audio). Dopušteno je samo jedno podnošenje prijave za Mladog izvjestitelja po osobi.

Ako želite odraditi drugi podnesak, idite na “Dodavanje prijava” (korak 4) i ponovite postupak.

To je to!