MIX

NAKON 113 GODINA: Mektić i Pavić pridružili se Čiliću i Dodigu u finalu Olimpijskih igara

Nakon što su Marin Čilić i Ivan Dodig dobili Novozelanđane Daniella i Venusa 6:2, 6:2, Hrvatska se može veseliti s obzirom na to da će u ovoj konkurenciji osvojiti zlato i srebro. Samo finale je u petak, a drugi meč bi se trebao igrati nešto iza 8 sati, nakon borbe za broncu.

Zanimljivo je kako će ovo biti tek treći put u povijesti i prvi put nakon 113 godina da u olimpijskom finalu igraju muški parovi iz iste zemlje.

Hrvatska je dosad na Olimpijskim igrama u tenisu osvojila tri medalje, i to sve brončane. U Barceloni 1992. Goran Ivanišević ju je osvojio u singlu i u paru s Goranom Prpićem, a u Ateni 2004. u paru su je uzeli Mario Ančić i Ivan Ljubičić.

Fenomenalna utakmica Barakuda! Hrvatska pomela Crnu Goru 13:8

Jako dobra, vrlo dobra utakmica i važna pobjeda hrvatskih vaterpolista u Tokiju. Daleko je ona od idealne, to sigurno, no to i veseli jer vidimo poprilično prostora za napredak, ali definitivno značajna pobjeda. Bodovno, rezultatski i psihološki. Pobjeda koja vraća vjeru (onima koji su je možda bili izgubili ili su sumnjali), trijumf koji potvrđuje kvalitetu (jer ova ju momčad neprijeporno posjeduje), a najviše od svega utakmica kojom smo vratili mir. Ugasili nespokoj koji se morao ipak malo “vrzmati” po glavi nakon poraza od Australije i podsvjesno tjerati strah.

Foto: Emica Elvedji/Xinhua News/Profimedia