MIX

Najnovije vijesti iz skijanja, gimnastike i slaloma na divljim vodama

Filip Zubčić dobrim nastupom otvorio sezonu u Söldenu!

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je 12. mjesto u veleslalomu, prvoj utrci sezone, kojeg su skijaši u nedjelju vozili u Söldenu, dok je pobjeda pripala dvadesetogodišnjem Norvežaninu Lucasu Braathenu (2:14.41).

– Utrka nije završila kako sam planirao – kazao je Zubčić nakon nastupa u Soldenu – Najviše sam izgubio na strmini i u prvoj i u drugoj vožnji, dok sam ostale dijelove staze odradio dosta dobro – dodao je.

U prvoj vožnji, u koju je krenuo s brojem 5, Filip je imao 11. vrijeme, dok je u drugoj pokvario plasman za jednu poziciju osvojivši prvih 22 boda sezone. Njegovo vrijeme bilo je 2:15.86, a njegov zaostatak za pobjednikom je iznosio 1.45 sekunde.

Pobjednik Soldena je dvadesetogodišnji Norvežanin Lucas Braathen koji je danas slavio prvo postolje i prvu pobjedu u karijeri. Drugo mjesto je pripalo Švicarcu Marcu Odermattu, a treće njegovom sunarodnjaku Ginu Cavietzelu. Dvedesetogodišnji Norvežanin do sada nije ni jednom bio na pobjedničkom postolju, a prošle sezone je bio četvrti u slalomu u Kitzbühelu i peti u paralelnom veleslalomu u Alta Badiji.

Utrka je odlična najava sezone u koju je Filip ušao kao jedan od velikih veleslalomskih favorita i kao treći najbolji veleslalomaš na svijetu. Više veleslalomskih bodova prošle sezone skupili su samo Alexis Pinturault i Henrik Kristoffersen, osvajač malog globusa u toj disciplini.

– Ovo je tek početak sezone, idemo dalje. Bolje sam otvorio sezonu nego lani – poručio je Filip.

Soelden, veleslalom za skijaše:

  1. Lucas Braathen (Nor) 2:14.41
  2. Marco Odermatt (Švi) 2:14.46 +0.05
  3. Gino Caviezel (Švi) 2:14.87 +0.46
  4. Alexis Pintaurault (Fra) 2:14.90 +0.49
  5. Loic Meillard (Švi) 2:14.97 +0.56
    … 12. FILIP ZUBČIĆ (HRV) 2:15.86 +1.45

Izvor HINA FOTO Joe Klamar


Filip Ude osvojio Cro-gym ligu

Čakovčanin je u 1. kolu u Osijeku bio treći, zatim slavio na svom terenu u Nedelišću, da bi u Sportskom centru Lučko u završnom 3. kolu ponovno bio najbolji i uzeo ukupnu pobjedu. Suci su njegovu vježbu na konju s hvataljkama (start 6.0) ocijenili sa 14.800, Robert Seligman bio je danas drugi sa 14.700 (start 5.9), parteraš Aurel Benović treći sa 14.600 (6.3), a aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, Tin Srbić, četvrti s ocjenom 13.833 (6.5).

U ukupnom poretku seniora iza Udea koji je skupio 75 bodova smjestio se danas petoplasirani Jakov Vlahek (52 boda), treći je Srbić sa 50 bodova, a slijede ga Seligman (24), Renato Prpić (17) i Benović (15).

– Vježba je bila lošija trening vježba, na saskoku sam se jedva izvukao. Dođeš do kraja i onda „samo“ jedan element te dijeli od cijele vježbe, ali uspio sam se nekako izvući. Sretan sam zbog sebe, bez obzira na ocjenu i plasman, sretan sam kako sam odradio. Meni je super ovaj format CRO-GYM lige, jer da nemamo nikakvih natjecanja, vjerojatno nitko od nas ne bi ovako trenirao. Nema šanse, ne bi imali motivacije pripremati se za sljedeću sezonu. To bi bio raspašoj – kazao je Filip Ude.

Juniorsku CRO-GYM ligu osvojio je Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol) ispred srebrnog Matea Žugeca (GK Vindija).


Izvor HINA FOTO Lluis Gene


Matija Marinić osvojio četvrto mjesto u utrci Svjetskog kupa u slalomu na divljim vodama

Kanuist Matija Marinić osvojio je četvrto mjesto u utrci Svjetskog kupa u slalomu na divljim vodama u Ljubljani.

Izvrsnom vožnjom u poluzavršnici Marinić je izborio nastup u završnici. U istome nije uspio drugi hrvatski predstavnik Ren Korpes.
– Marinićev dolazak ovako blizu odličja znači da se vraća u formu i da je, uz predano treniranje, samo pitanje vremena na kojem će od sljedećih natjecanja, nastup okruniti medaljom. Možda bi to moglo biti već početkom studenoga ako će nastupiti na natjecanju u francuskom gradu Pau – kazao je Branko Lovrić, glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza i izbornik hrvatske reprezentacije.

I Stjepan Perestegi, trener hrvatske reprezentacije, zadovoljan je Marinićevim nastupom u slovenskoj prijestolnici.
– Današnji rezultat za mene osobno je izuzetno motivirajući. Nažalost, u vožnji sam napravio jednu pogrešku koja me udaljila od trona. Ova utrka na Savi bila je prva utrka nakon više od sedam mjeseci da odmjeravamo snage s kanuistima iz cijelog svijeta – rekao je Marinić.

Iako je u Ljubljanu zbog pandemije novog koronavirusa stiglo manje natjecatelja nego prethodnih godina, u utrci su sudjelovali predstavnici mnogih kanuističkih velesila poput Češke i Sjedinjenih Američkih Država. Prvo je mjesto zauzeo Slovenac Luka Božič, a na drugom i trećem mjestu su Francuzi Nicolas Gestan i Jules Bernardet. Marinić je za vodećim zaostao 5,41 sekundu.


PRENOSIMO Sportske novosti FOTO/Nina Jelenc