MIX

Najbrže kopačke na svijetu! Debi imaju protiv Hrvatske i nosit će ih samo jedan Francuz

Osim što u svojoj proizvodnji ima najbrži električni automobil na svijetu, jedan od naših najuspješnijih poduzetnika, Mate Rimac dizajnirao je sa svojim timom i najbrže kopačke na svijetu. Naravno, kopačke ne trče same, ali će ih dobiti 412 najboljih nogometaša ovog trenutka. Kopačke su teške svega 90 grama, a već u srijedu moći će ih na djelu vidjeti zagrebačka publika.

Kopačke su izrađene od superlagane pletene mreže presvučene tankim slojem umjetne kože zbog duljeg vijeka trajanja i boljeg udarca lopte. Aerodinamični oblik kopačke ima i dva “prozorčića” na petama, što je izravno inspirirano izgledom Rimčeva automobila. I potplate su od ekstremno laganog materijala kako bi nogometaš postigao što veću brzinu i ubrzanje.

Model najnovijih Puminih kopački zove se Puma Ultra SL FG! i u ograničenoj će ediciji na tržište izaći svega 412 primjeraka. Tolika je naime, maksimalna brzina Rimčeva automobila pa se tu spajaju simbolike njemačkog i hrvatskog brenda.
– Cilj nam je bio stvoriti najbrže i najekstremnije kopačke za nogomet što je moguće, da ljudima omogućimo da zavire kako bi kopačke mogle biti dizajnirane u budućnosti – rekao je direktor proizvodnje Pume Dominique Gathier.

Prvi čovjek koji će te kopačke staviti na svoje noge je Antoine Griezmann. Dakle, premijeru će taj novi model s potpisom Pume imati u Maksimiru, na dvoboju Hrvatske i Francuske u Ligi nacija. E sad, zašto Griezmann, a ne recimo, Luka Modrić ili Kylian Mbappe … Zato što Griezmann u razdoblju od 2015. do 2025. ima poseban osobni sponzorski ugovor s Pumom na 35 milijuna funti.

Foto: PUMA/Twitter