MIX VIJESTI IZ HOO

Na Igrama u Tokiju do 10.000 domaćih gledatelja na tribinama

Nakon odluke o zabrani nazočnosti stranih gledatelja otprije tri mjeseca, organizatori ljetnih olimpijskih igara u Tokiju objavili su u ponedjeljak da će olimpijska natjecanja moći s tribina pratiti najviše do 10.000 domaćih gledatelja.

U ožujku je odlučeno da strani gledatelji ne mogu pratiti natjecanja na OI u Tokiju. Međutim, nedvosmislen je stav domaćina da se u slučaju porasta broja zaraženih koronavirusom, sva olimpijska natjecanja održe potpuno bez gledatelja.

Odlukom, koja je donesena samo nekoliko tjedana prije svečanosti otvaranja Olimpijskih igara (23. srpnja), završena su višemjesečna nagađanja o tome hoće li domaći gledatelji uopće moći pratiti olimpijska natjecanja.

“U svjetlu ograničenja japanske Vlade za javne događaje, pomaknuli smo dopuštenu granicu olimpijskih gledatelja na 50 posto popunjenosti sportskih tribina, ali ne više od 10.000 gledatelja” – stoji u priopćenju za javnost domaćina, uz upozorenje da se sve može promijeniti ukoliko dođe do dramatičnog povećanja slučajeva zaraze stanovništva koronavirusom.

Odluku o tome koliko će gledatelja moći gledati Paraolimpijske igre, organizatori Tokija odgodili su za 16. srpnja, tjedan dana prije početka Olimpijskih igara.

HOO/MOO