MIX

MATEA JELIĆ OSIGURALA FINALE! Za borilački sport Hrvatskoj donosi prvu medalju u Tokiju

Hrvatska ima minimalno srebrnu medalju u sportu gdje smo po pravilu puno toga očekivali. Matea Jelić već pobjedom u polufinalu postala je najuspješnija hrvatska taekwondo olimpijka u povijesti, ali to nije kraj.

U lovu na zlato bi kao prva nositeljica trebala biti favoritkinja. Suparnica članice TK Marjan iz Splita bit će pobjednica drugog polufinala, u kojem se sastaju Ruth Gbagbi iz Obale Bjelokosti i britanska predstavnica Lauren Williams.

Finale je na rasporedu u 14 sati i 30 minuta.

Jelić je odradila sjajan meč u polufinalu. Od samog početka dominirala je udarcima nogama i vrlo brzo došla u veliku prednost. Amerikanka Paige McPherson pokušavala je raznim udarcima, no hrvatska predstavnica u Tokio je došla u sjajnoj formi. Dominantna je bila kroz cijelu borbu, na kraju upisavši pobjedu rezultatom 15:4. Dodajmo još i da je 23-godišnjakinja iz Knina u četvrtfinalu rezultatom 30:9 i automatski time prekidom, savladala Milenu Titoneli iz Brazila, dok je u osmini finala, također prekidom pri rezultatu 22:2, bila bolja od Lauren Lee s Haitija.

Foto: Javier Soriano/AFP