MIX

Luka Modrić uoči SP-a podržao projekt Diabetes & sport za pomoć mladim sportašima s dijabetesom!

Nogometni čarobnjak, najveći hrvatski nogometaš u povijesti, maestro Real Madrida, naša Zlatna lopta i kapetan reprezentacije Luka Modrić uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru podržao je sve sportaše s dijagnosticiranim dijabetes tip 1 u svijetu.

Luka Modrić je rekao nešto čime pokazuje zašto je jedan od najvećih u svijetu: “Ti sportaši su nam svima velika inspiracija i uzori kako ne postoje granice koje ljudska volja i trud ne mogu savladati.”

To je učinio za Diabetes & Sport video emisiju koja se prikazuje na patreon platformi www.patreon.com/diabetessport te time podržao Splićanku Anamariju Runtić.

Uz jednog od najboljih nogometaša svijeta Luku Modrića, potporu projektu Diabetes & Sport emisiji pružio je i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, nekoć najbolji rukometaš svijeta Ivano Balić, nogometaš Edin Džeko, vaterpolist Ivan Marcelić, najveći talijanski boksač Roberto Cammarelle, naš profesionalac Alen Babić, prvakinja Italije u plivanju Monica Priore, prvakinja Europe u boksu Mariela Šteko, svjetska viceprvakinja u kickboksu Patricija Špoljarić te brojni drugi sportaši i institucije, među kojima i Hrvatski boksački savez i Boksački klub Torcida Split.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=0MRlgqkBaWo&ab_channel=Diabetes%26Sport

Diabetes & Sport emisiju pokrenula je mlada Splićanka Anamarija Runtić, nekoć juniorska prvakinja Europe u taekwondou, povjesničarka umjetnosti koja je diplomirala u Rimu i koja se od najranije mladosti bori s najtežim oblikom dijabetesa tipa 1.

Glavne teme emisije su: kako ispuniti i živjeti svoje snove bez obzira na ozbiljnu dijagnozu – dijabetes tip 1; kako pomoći svom djetetu kada se suoči s takvom dijagnozom; kako mu usaditi vjeru i hrabrost da usprkos tome može ostvariti sve svoje snove – pa čak i ako su oni olimpijska, svjetska ili kontinentalna medalja te karijera vrhunskog sportaša.

Jedna od misija Diabetes & Sport video emisije je stipendiranje malih dijabetičara kako bi im se pomoglo slijediti i ostvariti snove.

Pričama Anamarija želi pokazati dijabetičarima kako mogu živjeti bez straha, ispunjeno, sretno i zdravo te postizati sve svoje ciljeve bez obzira na neželjenog pratitelja ili možda baš zbog njega. Želi ih motivirati da žive uspješnim, ispunjenim i sretnim životom jer je njoj to uspjelo. Anamarija želi da mali dijabetičari kroz život kroče samouvjereno i nepokolebljivo kao lavovi, veliki ratnici i pobjednici!