MIX

Luka Cindrić nije izabran za najboljeg na svijetu, nagrada otišla u ruke vratara Kiela

Kako je najavio na kraju IHF svjetskog tjedna IHF je objavio izbor najbolji rukometašica, rukometa i trenera za prošlu godinu. Prvi puta u povijesti na tronu je vratar Kiela, reprezentativac Danske za svjetski naslov 2019. godine – Niklas Landin.

U konkurenciji u ovom izboru bio je i naš Ogulinac Luka Cindrić, bivši igrač Kalrovca. Uz Balića jedini naš igrač koji je nosio ovo prestižnu titulu bio je jednom Domagoj Duvnjak. Po tri naslova najboljeg imaju Mikkel Hansen i Nikola Karabatić, po dva Ivano Balić i Talant Dušebajev.

Kod rukometašica pobjednica je Norvežanka Stine Bredal Oftedal, prva violina mađarskog Györa koja s Norveškom lani na SP nije uspjela do medalje (4. mjesto u Japanu).

Kod trenera pobjede su odnijeli aktualni svjetski prvaci – Nikolaj Jakobsen, koji je do titule vodio Dansku te Francuz Emmanuel Mayonnade, koji je do prvog naslova svjetskih prvakinja vodio Nizozemke. Ovo je prvi put da IHF bira trenera u obje konkurencije, pa bi sad konačno taj izbor trebao biti formiran.

FOTO/Sportska revija.hr