MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

KŠZ-ZŠKŽ-NOVINARI: Cilj je poboljšati sustav nominacija i objektivnost izbora najboljih u karlovačkom i županijskom sportu

Karlovačka sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara već je duže vrijeme izražavala negodovanje sustavom izbora najboljih u sportu koji je trenutno na snazi i na karlovačkoj i na županijskoj razini, pa je danas na tu temu s predstavnicima KŠZ-a i ZŠKŽ-a održan radni sastanak.

Glavni tajnik središnjice HZSN-a Marijan Bakić i predsjednik Sekcije HZSN Karlovac Gordan Tomičić su, u ime karlovačke sekcije, predsjednicima navedenih krovnih sportskih organizacija, Željku Šančiću i Želimiru Feitlu, uručili pismene prijedloge za poboljšanje cjelokupnog sustava izbora najboljih u sportu, onako kako ih oni vide, a što je bio temelj za raspravu. Sastanku su nazočili i glavna tajnica KŠZ Marijeta Ćelić, tajnik ZSKŽ Zoran Vuičić i stručna suradnica za razvoj sporta pri KŠZ Marina Capan.

Ukratko, novinari karlovačke sekcije smatraju da se kod izbora najboljih nedovoljno dobro valoriziraju nastupi pojedinaca iz ekipnih sportova u odnosu na sportaše iz pojedinačnih sportova, što su potkrijepili i činjenicom. Nadalje, sadašnji sustav nominacija u kojem je nominiranje sportaša i ekipa prepušten isključivo klubovima, smatraju neobjektivnim i manjkavim pa među nominiranima vrlo često nema svih koji su to svojim nastupima i rezultatima zaslužili … Ovo je samo dio teme o kojima se razgovaralo na obostrano uvažavanje s iznošenjem argumenata s obje strane, a sve u cilju objektivnijeg izbora laureata sporta grada Karlovca i Karlovačke županije.

Uglavnom, obje krovne sportske organizacije pokušat će do ljeta izraditi prijedloge novih pravilnika o izboru najboljih u sportu, u koje bi implementirale neke od prijedloga karlovačke sekcije HZSN-a, a nakon toga te prijedloge dati na uvid članicama i javnosti.

Foto: Gordan Tomičić/RM