MIX

KONKURENCIJA NIJE IMALA ŠANSE: Sjajna braća Sinković osvojila zlato, Damir Martin izborio finale

Trofejni hrvatski veslači Valent i Martin Sinković osvojili su naslov olimpijskih pobjednika u dvojcu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Damir Martin osigurao finale u samcu.

Braća Sinković u svom su stilu krenuli jako sa starta i odmah zasjeli na čelo. Nakon 500 metara imali su 1.16 sekundi prednosti ispred drugih Danaca, a više od dvije sekunde od ostale četiri posade. Na polovici utrke Sinkovići su već bili dužinu čamca ispred prvih pratitelja Rumunja i Danaca, a tu su prednost držali sve do zadnjih 200-tinjak metara.

U samoj završnici su se odlični Rumunji Marius Cozmiuc i Ciprian Tudosa uspjeli približiti, ali Sinkovići su odbili taj napad i ciljem prošli sa 1,29 sekundi prednosti. Broncu su osvojili Danci Frederic Vystavel i Joachim Sutton.

Treća je ovo olimpijska medalja za braću Sinković i to u trećoj različitoj disciplini, nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012., a tada je s njima u čamcu bio i Martin te zlata u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira 2016. godine.

DAMIR MARTIN IZBORIO FINALE U SAMCU

Srebrni u samcu iz Rio de Janeira 2016. godine, hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Martin je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto iza odličnog Norvežanina Kjetila Borcha, a ispred Litvanca Mindaugasa Grškonisa.

Ovim uspjehom Martin je upotpunio odličan dan za hrvatsko veslanje u Tokiju.

Izvor: HINA Foto/AFP