MIX VIJESTI IZ HOO

Komisija za marketing i komunikacije EOO-a dala punu podršku Gradu Splitu u kandidaturi za Europske igre 2027.

Komisija za marketing i komunikacije Europskih olimpijskih odbora (EOO) dala je punu podršku Gradu Splitu za kandidaturu i možebitno domaćinstvo Europskih igara 2027. godine.

Epilog je to redovne sjednice Komisije, održane u splitskom hotelu Ambasador, pod predsjedavanjem njezina čelnika, Rumunja Mihaia Covaliua. Spomenuta Komisija u aktualnom mandatu ima 18 članova iz isto toliko europskih država, a među njima je i direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković, koji je u organizacijskom smislu bio i jedan od domaćina ovog događaja. Deset članova uživo je sudjelovalo u radu sjednice, dok su se ostali pridružili videovezom.

Uz razmatranje redovnih aktivnosti Komisije, praćenje i nove prilike te usporedbu s najboljim praksama ostalih kontinentalnih udruga, na razini akcijskog plana usuglašena je Strateška agenda 2030. U dijelu sjednice koji je tematski bio vezan za komunikacije i medije, osim pregleda rezultata EOO-ove televizije (streaming), predstavljena je i Sportska televizija (SPTV) koja je u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora. Dosadašnje hvalevrijedne domete i aspektiranost SPTV-a za budućnost predstavio je glavni urednik Jura Ozmec.

Posebna točka dnevnog reda bila je prezentacija o gradu Splitu – kandidatu za domaćinstvo Europskih igara 2027. Zamjenik gradonačelnika Splita Antonio Kuzmanić predstavio je iznimne mogućnosti grada pod Marjanom za taj događaj, izazvavši 42-minutnom prezentacijom vidno oduševljenje svih nazočnih.

Članove Komisije na sjednici u Splitu pozdravili su predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač, a tijekom zahvalnog govora HOO-u za domaćinstvo sjednice, predsjedavajući Covaliu uručio je Mateši prigodnu plaketu.

HOO/Vinko Knežević