MIX VIJESTI IZ HOO

Kajakašica Anamaria Govorčinović svjetska doprvakinja u K-1 na 500 m, a potom i brončana na 1000 metara

Hrvatska olimpijka iz Tokija, 25-godišnja kajakašica na mirnim vodama Anamaria Govorčinović, ostvarila je povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u kanadskom Halifaxu, gdje je u utrci jednosjeda na 500 metara osvojila srebrnu medalju, a potom osvojila i broncu na 1000 metara.

Govorčinović je sjajno veslala u drugoj polovici utrke i prestigla veslačice koje su na polovici staze bile ispred nje. Bolja od hrvatske kajakašice bila je samo legendarna Novozelanđanka Lisa Carrington, peterostruka olimpijska pobjednica na 200 i 500 m te osvajačica 11 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima na istim dionicama. Govorčinović je zaostala 1.28 sekundi. Broncu je osvojila Njemica Jule Hake, koja je od pobjednice bila sporija za 1.61 sekundi.

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama nastupile su obje naše predstavnice. Najprije je kanuistička olimpijka Vanesa Tot u disciplini C-1 na 200 m osvojila 8. mjesto, a samo tridesetak minuta nakon toga – i 6. mjesto u istoj disciplini na 500 m. Nakon nje je nastupila i jučerašnja osvajačica srebrne medalje Anamaria Govorčinović u utrci kajaka jednosjeda na 1000 metara i ponovno je dohvatila pobjedničko postolje, osvojivši brončanu medalju. Govorčinović je na 1000 metara osvojila srebrno odličje na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Poznanju.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita kajakašici Anamariji Govorčinović na naslovu svjetske doprvakinje u disciplini ženskog jednosjeda na 500 metara i na osvajanju svjetske bronce u kajaku jednosjedu na 1000 metara!

HOO I TVRTKA QUO VADIS TISAK d. d. o. POTPISALI UGOVOR O SPONZORSTVU

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i tvrtka Quo Vadis Tisak d.o.o. iz Zagreba sklopili su ugovor o sponzorstvu hrvatskih olimpijaca. Temelj za sponzorsku suradnju je suglasnost o postojanju zajedničkog interesa u cilju stvaranja potrebnih uvjeta za unaprjeđenje i promicanje hrvatskog sporta.

Tijekom jednogodišnjeg ugovora, koji završava 31. srpnja 2023. godine, tvrtka Quo Vadis Tisak d.o.o. imat će mogućnost isticanja znaka Hrvatskog olimpijskog odbora na svojim proizvodima, uslugama i promidžbenim materijalima. HOO će znak novog sponzora istaknuti na svojim sponzorskim panoima i na službenoj web stranici nacionalne olimpijske udruge.

Ugovor o sponzorstvu potpisali su glavni tajnik HOO-a mr. sc. Siniša Krajač i direktor tvrtke Quo Vadis Tisak d.o.o. Matko Augustinov.

HOO/Vinko Knežević Foto: Novi list