MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

KAD JE SVE U REDU: Županijska i gradska organizacija ekspresno odradile svoje redovite sjednice

Utorak je bio dan kad su zasjedale dvije skupštine krovnih sportskih asocijacija. Pod krovom karlovačkog „Madisona“ u 17 sati održana je sjednica Skupštine Karlovačke športske zajednice (KŠZ), a u 18 sati zasjedali su skupštinari Zajednice športova Karlovačke županije (ZŠKŽ).

Sjednici krovne sportske županijske organizacije koju je u rekordnom roku odradio predsjednik Želimir-Žiga Feitl od 43 člana Skupštine odazvalo se njih 25 što znači da su svi podneseni izvještaji i programi prihvaćeni – jednoglasno.

U svom izvješću Feitl nije puno komplicirao već je jednostavno naglasio kako je veći dio programa odrađen unatoč pandemiji uspješno realiziran. Podsjetimo još i da ZŠKŽ podupire sve svoje članice – gradske zajednice koje su svaka po svom programu djelovale i odradile veći dio svojih programa. Također, strukovni sportski savezi kojih 16, također su uspješno odradili većinu svojih programe.

  • Ukupno je u prošloj godini županijski sport financiran s 1,300 tisuća kuna, što je nešto više nego u prošloj godini – kazao je između ostaloga Želimir Feitl.

U Skupštinu ZŠKŽ kooptirani su novi članovi: Ivan Požega iz Slunja te Ogulinci Darko Pribanić i Smiljan Vorkapić.

Zahvalio je županici karlovačkoj Martini Furdek Hajdin na potpori i razumijevanju za sport, spomenuo je vrlo dobru suradnju sa svima, od Karlovačke županije do Hrvatskog olimpijskog odbora.


Govoreći o aktivnostima Karlovačke športske zajednice u prošloj godini predsjednik Željko Šančić također je pripomenuo kako je prošla godina bila teška. Podsjetio je pritom na pandemiju, potres, zabrane ulaska u školske sportske objekte i slične nedaće.

  • Ne ponovilo se nikad više u smislu svega onoga što su 2020. i 2021. godina sa sobom donijele – zaključio je Šančić težio dio svog izvješća, a u nešto podužem izvješću o radu, naročito u financiranju, naglasio je da su rasla sredstva za sport iz gradskog proračuna.
  • Godinu 2021. započeli smo s 8,240 tisuća kuna. U prvom rebalansu dignuto je za 300 tisuća kuna, pa smo došli 8,540 tisuća, a onda smo krajem godine dignuli za još 300 tisuća kuna pa je to bilo 8,840 tisuća kuna. Ovu godinu startamo s ukupno 9,200 tisuća kuna. U usporedbi sa startom 2021. godinom povećanje je za gotovo milijun kuna. Već u prvom proljetnom rebalansu ta sredstva su povećana na 10 milijuna i 60 tisuća – zaključio je predsjednik KŠZ.

U članstvo KŠZ primljeni su NK Tuškani i Pikado klub Apolon.

Kao što je Feitl zahvalio županci tako je i Šančić zahvalio karlovačkom gradonačelniku Damiru Mandiću na potpori sportu.


U zaključku možemo konstatirati kako su obje skupštine završile za manje od dva sata što zahvaliti treba agilnim predsjednicima koji su znalački odradili i odvodili desetak točaka dnevnog reda svojih skupština. Sportskim rječnikom rečeno – Želimir je bio nešto malo brži od Željka!

Foto: Radio Mrežnica/Kaportal