MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

KA-ŽUPANIJA ODABRALA: Sportski laureati grada Karlovca najbolji i u izboru za laureate sporta Karlovačke županije

Naslovom najbolje sportašice za 2021. godinu okitila se gimnastičarka Petra Furač, najbolji sportaš je atletičar Bruno Belčić, najbolja ekipa su odbojkašice Karlovca a naslov najbolje momčadi za prošlu godinu pripao je bejzbolašima karlovačke Olimpije. Zapravo, u izboru najboljih pojedinaca i udruga iznenađenja nije bilo. Pobjednici u županiji najbolji su bili i u izboru za najbolje sportaše grada Karlovca za 2021. godinu.

Karlovačka sokolašica Petra Furač dobila je 26 glasova, drugoplasirana atletičarka Karlovca Helena Valentić 8, a treća članica dugoreškog Aqueastila iskusna stolnotenisačica Han Xue Vukelja 7 glasova. Kod sportaša najstariji od tri brata atletičara Bruno Belčić dobio je 23 glasa, strijelac Policajca Vlado Cindrić inače najdugovječniji na listama najboljih sportaša županije i grada dobio je 7, a rukometaš premijerligaša HRK Karlovca Dominik Smojver 5 glasova za treće mjesto. Odbojkašice Karlovca su praktički do nogu potukle konkurente – dugoreški STK Aquestil koji se možda nadao naslovu, te kuglačice Ogulina i strelkinje Karlovca. Odbojkašice su dobile 25 a stolnotenisačice samo 8 glasova. STK Aqueastil dijeli drugo i treće mjesto s GK Sokol Karlovac čiji klub je dobio isto 8 glasova. Slično je bilo i u konkurenciji momčadi – bejzbolaši Olimpije pobijedili su sa 22 glasa, drugo mjesto sa 10 glasova pripalo je HRK Karlovcu, a treći je Teniski klub Ogulin sa 6 glasova.

Odluku o konačnom izboru u anketi Zajednice športova Karlovačke županije (ZŠKŽ) donijelo je 46 glasača – članovi skupštine, Društvo kineziologa i mediji s područja Karlovačke županije.

Treneri 2021. godine jesu: Saša Belčić (AK Karlovac), Tomislav Godek (NK Duga Resa 1929), Tea Pavić (TK Ogulin), Dalibor Sabljak (NK Slunj), Phil Smith (BK Olimpija) i Goran zec (OK Karlovac).

Priznanja su dodijeljena mladim sportašima s ostvarenim rezultatima u prošloj godini:

 1. Ema Hodak Veslački klub Korana, Karlovac
 2. Viktorija Kampić Kickboxing klub Tigar, Slunj
 3. Lovro Kasunić Atletski klub Karlovac
 4. Isabel Kirasić Ženski kuglački klub Ogulin
 5. Ivan Klarić Taekwondo klub Prana, Karlovac
 6. Teo Kostelić Športsko ribolovno društvo Ogulin
 7. Luka Majetić Športsko ribolovno društvo Ogulin
 8. Filip Maletić Streljački klub Duga Resa
 9. Lara Mihalić Kickboxing klub Tigar, Karlovac
 10. Gabrijel Močilac Kickboxing klub Tigar, Slunj
 11. Katja Obajdin Kuglački klub Korana, Slunj
 12. Benjamin Paulić Baseball klub Olimpija, Karlovac
 13. Roka Puljak Kickboxing klub Karlovac
 14. Ema Sabljak Ženski kuglački klub Ogulin
 15. Marla Vidaković Stolnoteniski klub Aquaestil, Duga Resa
 16. Leeloo Vukelja Stolnoteniski klub Aquaestil, Duga Resa

Kao i svake godine tako su i ove godine priznanja dobili mladi nadareni sportaši:

 1. Ivano Anzić Kickboxing klub Tigar, Karlovac
 2. Jakov Banjavčić Nogometni klub Duga Resa 1929.
 3. Matko Belčić Atletski klub Karlovac
 4. Patrick Blažević Karate klub Karlovac 1969.
 5. Niko Bosanac Nogometni klub Slunj
 6. Luka Bosiljevac Nogometni klub Duga Resa 1929.
 7. Jakov Božić Mačevalački klub Karlovac
 8. Borna Cindrić Nogometni klub Karlovac 1919.
 9. Lara Đurić Gimnastički klub Sokol, Karlovac
 10. David Gnjilac Nogometni klub ”Zrinski”, Ozalj
 11. Ivano Jelić Rukometni klub Ogulin
 12. Vito Jerak Teniski klub Ogulin
 13. Nika Juričić Stolnoteniski klub Klek, Ogulin
 14. Pavao Kasunić Nogometni klub Duga Resa 1929.
 15. Oscar Kovačić Taekwondo klub Prana, Karlovac
 16. Jakov Lovas Škola nogometa Ogulin
 17. Luka Malović Košarkaški klub Duga Resa
 18. Lucija Marinković Atletski klub KA TIM, Karlovac
 19. Tatjana Paskaš Teniski klub Ogulin
 20. Maja Polović Judo klub Duga Resa
 21. Fran Puškarić Nogometni klub” Zrinski”, Ozalj
 22. Mihael Špelić Rukometni klub Drenak, Slunj
 23. Ana Šumonja Odbojkaški klub Ogulin
 24. Vita Tarabić Rukometni klub Š.R. Karlovac
 25. Paola Valčić Ženski rukometni klub Colapis, Ozalj
 26. Matija Viktorovski Nogometni klub ”Zrinski”, Ozalj
 27. Katarina Vladić Odbojkaški klub Karlovac
 28. Ivan Vučeta Nogometni klub Slunj
 29. Iva Živčić Ženski rukometni klub Drenak, Slunj
 30. Sara Žugac Ženski rukometni klub Colapis, Ozalj

Plakate su uručene najuspješnijim sportašima s invaliditetom: Darko Kuštreba (Udruga za sport i rekreaciju tjelesnih invalida Karlovac), Petar Mihalić (Streljački klub invalidnih osoba Duga Resa), Tomislav Pauli (Klub specijalnih sportova Ozalj) i Snježana Podvinski (Streljački klub invalidnih osoba Duga Resa).

Priznanje za dugogodišnji rad u sportu (životno djelo) primili su: Ivanka Bosanac (Športsko ribolovno društvo Slunj), Anton Stipetić-Toco (Košarkaški klub Ogulin) i Ana Guštin-Dragojević (Atletski klub KA-tim).

Nagrađeni sportski djelatnici godine: Stjepan Benčić (NK Karlovac 1919), Ivica Brozović (Oltimer klub Ogulin), Robert Crevar (TK Karlovac), Ivan Maraković (SK Duga Resa, Renata Novosel (AK Karlovac) i Antonijo Puškarić (Kajak-kanu klub Rastočki Mlinari).

Plakete su dodijeljene klubovima koji su u 2021. obilježili značajne obljetnice: Teniski klub Karlovac (110 godina), Športsko ribolovno društvo Ogulin (100 godina), Športska zajednica Duga Resa (25 godina) i Klub podvodnih aktivnosti Vodomar Duga Resa (25 godina).


Na području Karlovačke županije djeluju 239 sportskih klubova i udruga. U Karlovačkoj županiji ima oko 6.092 registriranih športaša, a rekreativno se bave sportom preko 8.000 sportaša.

 • U 2021. ostvarena sredstva za sport u visini od 1.350.000 kuna, a za 2022. su planirana sredstva 1.699.000,00 kuna. Preko programa HOO-a Aktivne zajednice realizirana su dva velika projekta za i to nabava kombi vozila za siguran prijevoz sportaša u Dugoj Resi i potpora izgradnje spomenika Milanu Neraliću u Slunju. HOO financirao je dva puta po 70.000 kuna, ZŠKŽ dva puta po 50.000 kuna, a ostatak su financirali gradovi Duga Resa i Slunj – naglasio je Želimir Feitl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije.

Svečanost proglašenja najboljih u sportu KA-županije za 2021. godinu u anketi Zajednice športova Karlovačke županije (ZŠKŽ) a pod pokroviteljstvom Karlovačke županije održano je u hramu karlovačke kulture, Gradskom kazalištu Zorin dom. Prisustvovala je karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, državni tajnik za sport Tomislav Družak i gradonačelnici i načelnici gradova i općina Karlovačke županije, kao i predsjednici gradskih sportskih asocijacija. Voditelj programa bio je Jura Ozmec, glavni urednik Sportske televizije.

Foto: R. Fajt/Kaportal